cursus

Zwangerschapsyoga in Rotterdam

Leren ontspannen in een periode waarin er veel voor je verandert. Vertrouwen hebben in de wijsheid van je lichaam. En je op ontspannen wijze overgeven aan wat zwangerschap en bevalling van je vragen. Dat is waar onze zwangerschapsyoga in Rotterdam op is gericht.

Bodhi Yoga
Ontspanning

Waarom zwangerschapsyoga?

Met de groei van je kindje in je buik verandert er van alles in je leven, zowel fysiek als mentaal.  De cursus zwangerschapsyoga helpt je om je zwangerschap bewust te beleven en je voor te bereiden op de bevalling.

Je leert hoe je je zwangerschap in ontspannen overgave kunt ervaren en te vertrouwen op de wijsheid van je lichaam, ook tijdens de bevalling.

Zwangerschapsyoga leert je:

  • te ontspannen. Vanuit ontspanning ontstaat vertrouwen in de eigen wijsheid van je lichaam. Op een ontspannen manier kun je je overgeven aan wat de zwangerschap en bevalling van je vragen. 
  • …hoe de adem je ondersteunt, pijn verlicht en helpt te ontspannen. Bij het opvangen van de ontsluitingsweeën maar ook als je je onrustig voelt, moe bent, misselijk, of pijn hebt.
  • …je aandacht te richten daar waar zij nodig is. Dit helpt je bij het omgaan met pijn en ongemak, zoals weeënpijn, rugpijn, fysieke of mentale onrust en hoge/lage bloeddruk.
  • …je energie goed te verdelen, zodat je de dingen kunt doen die je te doen hebt zonder dat het je uitput.
Naar een gezond gewicht
De cursus

Wat houdt zwangerschapsyoga in?

De yogalessen bestaan uit ademoefeningen, houdingen, meditatie en theorie, waarmee je extra aandacht geeft aan je lichaam en je baby in je buik.

Steeds staat de adem centraal. Je leert dat in elke oefening de beweging en adem samengaan. Zo beweeg je op een ontspannen manier, ook in meer uitdagender oefeningen. Dit regelmatig te oefenen kan je tot steun zijn tijdens je zwangerschap en bevalling.

De oefeningen zijn afgestemd op het zwangere lichaam en kun je tot ver in de zwangerschap doen. Ook als je nog nooit yoga hebt gedaan.
De schijnbaar eenvoudige oefeningen hebben een diepe doorwerking. Luisteren naar je lichaam en uitgaan van je eigen mogelijkheden staat altijd voorop.

Bodhi Yoga
Samen

Partnerlessen

Ook partnerlessen maken deel uit van de cursus zwangerschapsyoga. Deze praktische lessen zijn er vooral op gericht hoe je partner je kan ondersteunen tijdens zwangerschap en bevalling.

Bijvoorbeeld om pijn, ongemak en spanning te verlichten. Hierbij komen o.a. ontspannings- en ademoefeningen, eenvoudige massagetechnieken, houdingen om samen weeën op te vangen en diverse baarhoudingen aan bod.

Wat zeggen anderen?

algemeen

praktische info

Zwangerschapsyoga
Goed om te weten
  • Lessen op dinsdagavond van 18.00-19.15 uur, dinsdagavond van 19.45 tot 21.00 uur en op zaterdagochtend van 9.30 tot 10.45 uur
  • Je kunt instromen tussen je 13e en 25e zwangerschapsweek.
  • De minimale cursusduur is 3 maanden. Je cursus loopt vanaf het moment dat je start tot 2 weken voor je uitgerekende datum.
  • Het is een doorlopende cursus. Elke maand start een nieuw thema. De eerste les van de maand is het ideale moment om te starten.
  • De oefeningen kun je doen op elk moment van je zwangerschap. Ook als je nog nooit eerder yoga hebt gedaan.
Hatha yoga Chandra
kosten

De cursus zwangerschapsyoga in Rotterdam kost €55 per maand*
(4 lessen p/m). Dit is inclusief de maandelijkse partnerlessen.

Betaling gaat per incasso; deze stopt automatisch zodra je de laatste les hebt gevolgd.

Eerst een keer op proef meedoen voor je beslist of je de cursus gaat volgen? Boek dan een proefles voor €12,50.

*Vaak wordt zwangerschapsyoga (gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars. Informeer bij je verzekeraar hoe dit voor jou zit.
aanmelden

Meld je aan voor zwangerschapsyoga in Rotterdam

Wil jij ook op een ontspannen en energieke manier en met aandacht voor alle veranderingen je zwangerschap en bevalling ingaan? Meld je aan voor onze cursus zwangerschapsyoga in Rotterdam.