cursus

Zwangerschapsyoga in Rotterdam

Leren ontspannen in een periode waarin er veel voor je verandert. Vertrouwen hebben in de wijsheid van je lichaam. En je op ontspannen wijze overgeven aan wat zwangerschap en bevalling van je vragen. Dat is waar onze zwangerschapsyoga in Rotterdam op is gericht.

NEW CLASS PER 1 SEPTEMBER 2023:
PREGNANCY YOGA – ENGLISH CLASS
Saturdays from 11.00 – 12.15 hrs

Bodhi Yoga
Ontspanning

Waarom zwangerschapsyoga?

Met de groei van je kindje in je buik verandert er van alles in je leven, zowel fysiek als mentaal.  De cursus zwangerschapsyoga helpt je om je zwangerschap bewust te beleven en je voor te bereiden op de bevalling.

Je leert hoe je je zwangerschap in ontspannen overgave kunt ervaren en te vertrouwen op de wijsheid van je lichaam, ook tijdens de bevalling.

Zwangerschapsyoga leert je:

 • te ontspannen. Vanuit ontspanning ontstaat vertrouwen in de eigen wijsheid van je lichaam. Op een ontspannen manier kun je je overgeven aan wat de zwangerschap en bevalling van je vragen. 
 • …hoe de adem je ondersteunt, pijn verlicht en helpt te ontspannen. Bij het opvangen van de ontsluitingsweeën maar ook als je je onrustig voelt, moe bent, misselijk, of pijn hebt.
 • …je aandacht te richten daar waar zij nodig is. Dit helpt je bij het omgaan met pijn en ongemak, zoals weeënpijn, rugpijn, fysieke of mentale onrust en hoge/lage bloeddruk.
 • …je energie goed te verdelen, zodat je de dingen kunt doen die je te doen hebt zonder dat het je uitput.
Naar een gezond gewicht
De cursus

Wat houdt zwangerschapsyoga in?

De yogalessen bestaan uit ademoefeningen, houdingen, meditatie en theorie, waarmee je extra aandacht geeft aan je lichaam en je baby in je buik.

Steeds staat de adem centraal. Je leert dat in elke oefening de beweging en adem samengaan. Zo beweeg je op een ontspannen manier, ook in meer uitdagender oefeningen. Dit regelmatig te oefenen kan je tot steun zijn tijdens je zwangerschap en bevalling.

De oefeningen zijn afgestemd op het zwangere lichaam en kun je tot ver in de zwangerschap doen. Ook als je nog nooit yoga hebt gedaan.
De schijnbaar eenvoudige oefeningen hebben een diepe doorwerking. Luisteren naar je lichaam en uitgaan van je eigen mogelijkheden staat altijd voorop.

Bodhi Yoga
Samen

Partnerlessen

Bevallen doe je niet alleen. En dan is prettig als je partner weet hoe hij/zij jou kan ondersteunen tijdens de bevalling. Daarom is elke laatste les van de maand een partnerles.
De lessen zijn heel praktisch van aard, met handige tips en een vleugje humor.

Je leert verschillende ontspannings- en ademoefeningen die je samen kunt doen, houdingen om weeëen op te vangen, mogelijke baarhoudingen en eenvoudige massagetechnieken ter verlichting van pijn, spanning of ongemak.

Kan je partner niet meekomen, dan mag je natuurlijk altijd iemand anders mee nemen (moeder, zus, een goede vriend(in). Iemand bij wie je je vertrouwd voelt.

Liever met z’n tweetjes partnerlessen volgen? Je kunt nu ook een pakket van 3 privé-partnerlessen boeken bij Bodhi! 

Wat zeggen anderen?

algemeen

praktische info

Zwangerschapsyoga
Goed om te weten
 • De cursus bestaat uit 12 lessen waarin 3 hoofdthema’s aan bod komen.  
 • Er zijn lessen op
  dinsdag van 18.00 – 19.15u
  dinsdag van 19.45 – 21.00u
  zaterdag van 9.15 – 10.30u
  Saturday from 11.00 – 12.15h (English class)
 • Elke laatste les van de maand is een partnerles. Zie het lesrooster voor de partnerlessen.
 • Je kunt instromen tussen je 14e en 25e zwangerschapsweek.
 • We raden aan je 12 lessen zoveel mogelijk achter elkaar te volgen. Lukt dat een keer niet, dan kun je altijd ruilen met een andere les, mits daar voldoende plek is. 
 • Na de 12 lessen kun je bijv. met een leskaart van 4 lessen of losse lessen nog extra lessen inplannen. 
 • Start bij voorkeur per de 1e les van de maand. Je kunt helaas niet voor de 1e keer komen bij een partnerles.
 • Voor iedereen toegankelijk, op elk moment van je zwangerschap. Ook als je nog nooit eerder yoga hebt gedaan.
 • Er kan een wachtlijst zijn, dus meld je op tijd aan.
Hatha yoga Chandra
kosten (per 1 februari 2023)

De cursus zwangerschapsyoga in Rotterdam kost €199,- voor 12 weken*.  Dit is inclusief de maandelijkse partnerlessen. Er zijn 4 lessen per maand. Bij 5 dinsdagen/zaterdagen in een maand, vervalt 1 les. 

Voorbij 25 weken zwangerschap en wil je toch graag starten?  Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Het heeft tijd nodig om je de oefeningen en ademoefeningen eigen te maken. Hoe langer je oefent, hoe vanzelfsprekender je vanuit je lichaam voelt wat je te doen hebt. Je kunt dus zeker ook langer dan 12 weken lessen volgen, zelfs tot aan je bevalling! Wil je na je 12-weekse cursus graag lessen blijven volgen, dan kan je doorgaan per blok van 4 lessen voor € 70,- of met losse lessen voor € 19,-.

Privé-partnerlessen zijn ook mogelijk! We stemmen dan de lessen op jullie vragen af. Een pakket van 3 lessen van elk 75 minuten kost €275,-. 

Wij zijn aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland en in het bezit van een AGB-code*.

*Vaak wordt zwangerschapsyoga (gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars. Informeer bij je verzekeraar hoe dit voor jou zit.
aanmelden

Meld je aan voor zwangerschapsyoga in Rotterdam

Wil jij ook op een ontspannen en energieke manier en met aandacht voor alle veranderingen je zwangerschap en bevalling ingaan? Meld je aan voor onze cursus zwangerschapsyoga in Rotterdam.