cursus

Zwangerschapsyoga in Rotterdam

Leren ontspannen in een periode waarin er veel voor je verandert. Vertrouwen hebben in de wijsheid van je lichaam. En je op ontspannen wijze overgeven aan wat zwangerschap en bevalling van je vragen. Dat is waar onze zwangerschapsyoga in Rotterdam op is gericht. 

Lessen op
dinsdag van 18.00 – 19.15u
dinsdag van 19.45 – 21.00u
zaterdag van 9.15 – 10.30u

Bodhi Yoga
Ontspanning

Waarom zwangerschapsyoga?

Met de groei van je kindje in je buik verandert er van alles in je leven, zowel fysiek als mentaal. De cursus zwangerschapsyoga helpt je om je zwangerschap bewust te beleven en je voor te bereiden op de bevalling.

Je leert hoe je je zwangerschap in ontspannen overgave kunt ervaren en te vertrouwen op de wijsheid van je lichaam, ook tijdens de bevalling.

Zwangerschapsyoga leert je:

 • te ontspannen. Als je ontspannen bent, kun je jezelf ervaren van binnenuit. Vanuit ontspanning ontstaat vertrouwen in de eigen wijsheid van je lichaam. Op een ontspannen manier kun je je overgeven aan wat de zwangerschap en bevalling van je vragen.
 • …hoe de adem je ondersteunt, pijn verlicht en helpt te ontspannen. Bij het opvangen van de ontsluitingsweeën maar ook als je je onrustig voelt, ongemake ervaart, moe bent, misselijk, of pijn hebt.
 • …je aandacht te richten daar waar zij nodig is. Dit helpt je bij het omgaan met pijn en ongemak, zoals weeënpijn, rugpijn, fysieke of mentale onrust en hoge/lage bloeddruk.
 • …diverse baarhoudingen en houdingen om de ontsluitingsweeën op te vangen 
Naar een gezond gewicht
De cursus

Wat houdt zwangerschapsyoga in?

De yogalessen bestaan uit ademoefeningen, houdingen, meditatie en theorie, waarmee je extra aandacht geeft aan je lichaam en je baby in je buik.

Steeds staat de adem centraal. Je leert dat in elke oefening de beweging en adem samengaan. Zo beweeg je op een ontspannen manier, ook in meer uitdagender oefeningen. Dit regelmatig te oefenen kan je tot steun zijn tijdens je zwangerschap en bevalling.

De oefeningen zijn afgestemd op het zwangere lichaam en kun je tot ver in de zwangerschap doen. Ook als je nog nooit yoga hebt gedaan.
De schijnbaar eenvoudige oefeningen hebben een diepe doorwerking. Luisteren naar je lichaam en uitgaan van je eigen mogelijkheden staat altijd voorop.

Bodhi Yoga
Samen

Partnerlessen

Bevallen doe je niet alleen. En dan is prettig als je partner weet hoe hij/zij jou kan ondersteunen tijdens de bevalling. Daarom is elke laatste les van de maand een partnerles.
De lessen zijn heel praktisch van aard, met handige tips en een vleugje humor.

Je leert verschillende ontspannings- en ademoefeningen die je samen kunt doen, houdingen om weeëen op te vangen, mogelijke baarhoudingen en eenvoudige massagetechnieken ter verlichting van pijn, spanning of ongemak.

Kan je partner niet meekomen, dan mag je natuurlijk altijd iemand anders mee nemen (moeder, zus, een goede vriend(in). Iemand bij wie je je vertrouwd voelt.

Liever met z’n tweetjes partnerlessen volgen? Je kunt nu ook een pakket van 3 privé-partnerlessen boeken bij Bodhi! 

Wat zeggen anderen?

algemeen

praktische info

Zwangerschapsyoga
Goed om te weten
 • De cursus duurt minimaal 12 lessen
 • Je kunt instromen tussen je 13e en 25e zwangerschapsweek. Ben je voorbij 25 weken zwangerschap en wil je toch graag starten? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.
 • Uiteraard kun je eerst een proefles volgen. Neem hiervoor contact op met Fianne
 • Er zijn 3 lessen per week, op:
  dinsdag van 18.00 – 19.15u
  dinsdag van 19.45 – 21.00u
  zaterdag van 9.15 – 10.30u 
 • Start bij voorkeur aan het begin van een maand. Instromen is niet mogelijk als er die week partnerlessen zijn.
 • Je schrijft je in voor een vast lesmoment per week.
 • Kun je niet komen? Je kunt je tot 2 uur voor het begin van je les kosteloos afmelden. Meld je af via de Bodhi app, of stuur anders een mailtje naar fianne@centrumbodhi.nl. Alleen tijdig afgemelde lessen kunnen ingehaald worden. Meld je je binnen 2 uur voor het begin van de les af, dan kun je de les helaas niet inhalen.
 • Kun je vanwege een vroeggeboorte of complicaties de cursus niet afmaken? Dan blijven je lessen nog geldig tot een jaar na je eerste les. Daarmee kun je na je bevalling nog een paar yogalessen volgen.
 • Elke maand is er een partnerles, meestal de laatste les van de maand. De partnerlessen staan vermeld op het lesrooster.
 • Onze lessen worden in het Nederlands gegeven. Anderstalige partner? Laat het ons dan even weten. 
 • Voor iedereen toegankelijk, op elk moment van je zwangerschap. Ook als je nog nooit eerder yoga hebt gedaan.

Inschrijven of een proefles boeken? Neem eerst contact op met Fianne, er kan een wachtlijst zijn. 

  Hatha yoga Chandra
  kosten en aanvullende voorwaarden
  (per 1 juni 2024)
  • De basiscursus omvat 12 lessen en kost €240,– (incl. 3 partnerlessen). Vanaf je 1e les is je kaart 15 weken geldig.
  • Wil je na de cursus nog extra lessen volgen? Dan kun je losse lessen boeken. Een losse les kost €20,–.
  • Een proefles kost €20,–. Check altijd eerst of er plek is voor een proefles.
  • Ga je na je proefles direct door met de cursus, dan geldt je proefles als je 1e les. Je betaalt dan €20,– minder voor je leskaart. Stuur in dat geval een mailtje naar Fianne om dit te regelen.
  • In voorkomende gevallen kan het lesrooster gewijzigd worden. Je wordt hierover altijd geïnformeerd. Daarnaast vind je het actuele lesrooster  op onze website.
  • In de zomervakantie en in de kerstvakantie van Regio Midden is Bodhi elk 2 weken gesloten. Er worden dan geen lessen gegeven. Je leskaart wordt in dat geval met 2 weken verlengd of je krijgt ter vervanging video-opnames van zwangerschapslessen.
  • De partnerlessen vormen een onderdeel van de cursus en zijn niet los te volgen of te boeken.
  • Privé-partnerlessen of met je eigen kleine groep lessen volgen? Dat kan! We stemmen de lessen op jullie vragen af. Een pakket van 3 lessen van elk 75 minuten kost €270,-.
  • Naast deze voorwaarden zijn tevens de algemene voorwaarden van Bodhi yoga en mindfulness van toepassing.
  • Wij zijn aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland en in het bezit van een AGB-code*.
  *Vaak wordt zwangerschapsyoga (gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraars. Informeer bij je verzekeraar hoe dit voor jou zit.
  aanmelden

  Meld je aan voor zwangerschapsyoga in Rotterdam

  Wil jij ook op een ontspannen en energieke manier en met aandacht voor alle veranderingen je zwangerschap en bevalling ingaan? Meld je aan voor onze cursus zwangerschapsyoga in Rotterdam.