Zakelijk

Bedrijfsyoga, -mindfulness & trainingen tegen werkstress

Minder werkstress, betere concentratie, meer werkplezier en productiever werken. Dat is waar yoga en mindfulness jouw organisatie kunnen versterken.

Als waardevol onderdeel van een vitaliteits- of burn-out preventieprogramma, of als op zichzelf staande diensten op maat. Lees hieronder meer over ons aanbod aan o.a. bedrijfsyoga en aan training en coaching op het gebied van mindfulness en persoonlijke ontwikkeling.

Yoga MIndfulness Organisaties
ontwikkelingstraject

Wil jij graag…

 

 

  • bijdragen aan meer werkplezier en minder werkstress op de werkvloer?
  • …je medewerkers en managers helpen hun veerkracht en vitaliteit te versterken?
  • …je medewerkers de mogelijkheid bieden zich ook als persoon verder te ontwikkelen?

Investeer dan in de professionele en persoonlijke ontwikkeling van je medewerkers! Centrum Bodhi ontwikkelt daarvoor graag een passend aanbod voor jouw organisatie.

Daar plukken je medewerkers én de gehele organisatie de vruchten van.

Zakelijk aanbod

Yoga en Mindfulness in bedrijf

Maar liefst 73% van de Nederlandse werknemers kampt met stress of andere mentale problemen (onderzoek door Aon, 2020). Met werkstress, minder werkplezier en uitval als gevolg.

Steeds meer organisaties ontdekken de positieve invloed van yoga en mindfulness op hun medewerkers en managers. Zij leren beter om te gaan met werkdruk en werkstress, doen hun werk met meer plezier, en nemen ook in hun vrije tijd meer verantwoordelijkheid voor de eigen lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Hieronder ons actuele aanbod aan bedrijfsyoga, trainingen mindfulness en individuele ontwikkeltrajecten.

Hatha yoga
8-weekse training

Mindfulness Training (MBSR)

De bekende 8-weekse mindfulness-training volgens de methode van Jon Kabatt-Zin. Waarbij ‘MBSR’ staat voor ‘Mindfulness Based Stress Reduction’.

De training helpt je medewerkers en managers om beter om te gaan met werkdruk en werkstress, minder te piekeren, meer te ontspannen. Ook voorziet de training bij vooral jongere medewerkers in hun behoefte aan persoonlijke ontwikkeling en zelfkennis. Daarmee draagt de training niet alleen bij aan meer effectiviteit en plezier in het werk, maar ook aan de binding met de organisatie.

Stress relief hatha yoga
individueel

Mindfulness Training (MBSR)

Bij de individuele Mindfulness-training is er meer ruimte voor een op de persoon toegesneden aanpak en focus. Daarnaast biedt een individuele training voor veel medewerkers en managers een veiligere context.

De inhoud is gelijk aan die van de groepstraining, maar iets compacter: 6 trainingen van elk 90 minuten. Na elke sesssie krijgt de deelnemer teksten mee die opbouwen naar een reader, plus MP3-bestanden waarmee thuis kan worden geoefend.

De investering bedraagt 1200,– (excl. 21% btw)

Mindfulness Centrum Bodhi
8-weekse training

Mindful werken

Mindfulness vindt ook steeds meer toepassing op de werkvloer. Bij de training ‘Mindful werken’ leren medewerkers en managers beter omgaan met werkdruk en werkstress. Door te leren refelecteren op het eigen denken en handelen, door de aandacht te trainen (meer focus) en door het vinden van een juiste balans tussen werkbelasting en ontspanning & herstel.

De training heeft een vergelijkbare opzet en inhoud als de reguliere mindfulness-training (MBSR), maar dan toegespitst op de werkcontext. Zowel op kantoor als in thuiswerksituaties als in meer hybride werksettings.

Coaching Centrum Bodhi
21 dagen-programma

‘Mindful Thuiswerken’ [online]

Dit 21-dagen programma is er speciaal voor de thuiswerker. Effectief en praktisch van opzet: elke ochtend een compact webinar van 15 minuten, als aftrap voor een productieve en geïnspireerde werkdag. Met weetjes, tips, reflectie, en aandachtsoefeningen.

In 21 dagen leer je een goede balans vinden tussen inspanning en ontspanning, tussen werkbelasting en energiebronnen. Je ontwikkelt de veerkracht die nodig is om effectief om te gaan met stress, en met schommelingen in motivatie en inspiratie.

 

 

 

Naar een gezond gewicht
1 op 1

Ontwikkeltrajecten voor medewerkers en managers

Eén op één begeleiding kan ook, via een traject op maat. Hierbij is meer aandacht mogelijk voor het individu en diens persoonlijke situatie.

Een individueel ontwikkeltraject start altijd met een intakegesprek (45 min) met de medewerker. Op basis van dit gesprek doen we een voorstel voor een passend traject, uiteraard inclusief een prijsopgave. De kosten van het intakegesprek zijn €60 (excl. btw) en komen te vervallen als het traject wordt aangegaan.

Wil je meer weten, neem dan vrijblijvend contact op: we vertellen je graag over de mogelijkheden.

Pilates Rotterdam
Bij Bodhi of op kantoor

Bedrijfsyoga voor medewerkers

Yoga heeft een bewezen gunstig effect op niet alleen de gezondheid en het psychisch welbevinden van medewerkers, maar ook op productiviteit en werkplezier. Medewerkers voelen zich steeds energieker met als gevolg minder verzuim en burn-out.

Daarnaast voorziet yoga in de groeiende behoefte aan zingeving en zelfontwikkeling, in het bijzonder bij de groep ‘millennials‘. Zij geven aan het zeer te waarderen als hun werkgever hen de mogelijkheid biedt om zich ook op persoonlijk vlak te kunnen ontwikkelen.

Benieuwd naar de opties voor jouw organisatie? Neem dan contact op, samen kijken we wat het beste past bij de actuele mogelijkheden.

Wat zeggen anderen?

aan de slag

Een passend aanbod voor jouw organisatie?

Of het nu gaat om yogalessen op het bedrijf, op locatie, of in ons eigen centrum. Om een groepstraining mindfulness of individuele trajecten voor managers en medewerkers: ook jouw organisatie helpen wij graag!

Laten we vrijblijvend kennismaken. Neem contact met ons op voor meer informatie.