Zakelijk

Bedrijfsyoga, -mindfulness & trainingen tegen werkstress

Minder werkstress, betere concentratie, meer werkplezier en productiever werken. Dat is waar yoga en mindfulness jouw organisatie kunnen versterken.

Als waardevol onderdeel van een vitaliteits- of burn-out preventieprogramma, of als op zichzelf staande diensten op maat. Lees hieronder meer over ons aanbod aan o.a. bedrijfsyoga en aan training en coaching op het gebied van mindfulness en persoonlijke ontwikkeling.

Yoga MIndfulness Organisaties
ontwikkeltraject

Wil jij graag…

 

 

  • meer werkplezier en minder werkstress op de werkvloer?
  • …je medewerkers en managers helpen hun veerkracht en vitaliteit te versterken?
  • …je medewerkers de mogelijkheid bieden zich ook als persoon verder te ontwikkelen?

Investeer dan in de professionele en persoonlijke ontwikkeling van je medewerkers! Centrum Bodhi ontwikkelt daarvoor graag een passend aanbod voor jouw organisatie.

Daar plukken je medewerkers én de gehele organisatie de vruchten van.

Zakelijk aanbod

Yoga en Mindfulness in bedrijf

In 2023 is het aantal medewerkers dat zich langdurig ziekmeldde wegens stressklachten opnieuw gestegen, met 11% (onderzoek ArboNed en HCG, 2024). Bij overspannenheid of burn-out duurt het volgens datzelfde onderzoek gemiddeld maar liefst 240 dagen voordat een medewerker weer aan de slag kan.

Steeds meer organisaties ontdekken de positieve invloed van yoga en mindfulness op hun medewerkers en managers. Zij leren beter om te gaan met werkdruk en werkstress, doen hun werk met meer plezier, en nemen ook in hun vrije tijd meer verantwoordelijkheid voor de eigen lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Hieronder ons actuele aanbod aan bedrijfsyoga, trainingen mindfulness en individuele ontwikkeltrajecten.

Hatha yoga
8-weekse training

Mindfulness Training (MBSR)

De bekende 8-weekse mindfulness-training volgens de methode van Jon Kabatt-Zin. Waarbij ‘MBSR’ staat voor ‘Mindfulness Based Stress Reduction’.

De training helpt je medewerkers en managers om beter om te gaan met werkdruk en werkstress, minder te piekeren, meer te ontspannen. Ook voorziet de training bij vooral jongere medewerkers in hun behoefte aan persoonlijke ontwikkeling en zelfkennis. Daarmee draagt de training niet alleen bij aan meer effectiviteit en plezier in het werk, maar ook aan de binding met de organisatie.

Stress relief hatha yoga
individueel

Mindfulness Training (MBSR) 1: 1

Bij de individuele Mindfulness-training is er meer ruimte voor een op de persoon toegesneden aanpak en focus. Daarnaast biedt een individuele training voor veel medewerkers en managers een veiliger context.

De inhoud en thematiek is gelijk aan die van de groepstraining, maar iets compacter: 6 trainingen van elk 90-100 minuten. Met de training komt een reader en geluidsbestanden waarmee thuis kan worden geoefend.

De investering bedraagt 1200,– (excl. 21% btw) voor 6 sessies plus een intakegesprek van 45 min.

Mindfulness Centrum Bodhi
8-weekse training

Mindful werken

Mindfulness vindt ook steeds meer toepassing op de werkvloer. Bij de training ‘Mindful werken’ leren medewerkers en managers beter omgaan met werkdruk en werkstress. Door te leren refelecteren op het eigen denken en handelen, door de aandacht te trainen (meer focus) en door het vinden van een juiste balans tussen werkbelasting en ontspanning & herstel.

De training heeft een vergelijkbare opzet en inhoud als de reguliere mindfulness-training (MBSR), maar dan toegespitst op de werkcontext. Zowel op kantoor als in thuiswerksituaties als in meer hybride werksettings.

mikis mindful thuiswerken
kennismaking met aandachttraining

Introductieworkshop Mindfulness-Based Attention Training (MB-AT)

Benieuwd naar wat aandachttraining voor jouw organisatie kan betekenen? Leren hoe aandacht – psychisch en neurologisch – werkt? En gezamenlijk te ervaren wat het oplevert om zo nu en dan even afstand te nemen van wat je aan het doen bent? Boek dan onze ervaringsgerichte èn informatieve introductieworkshop. In heldere en begrijpelijke taal maar met niet minder diepgang. Ook mogelijk in het Engels.

  • 4–12 deelnemers (meer deelnemers? tweede workshop 25% korting)
  • 2,5 uur (incl. tea-break) € 795,00
    90 min € 550,00
  • setting: op meditatiekussens of op stoelen
  • locatie: Centrum Bodhi (extern: meerprijs € 125,00)
  • gewaardeerde workshop, klantervaringen opvraagbaar
Naar een gezond gewicht
1 op 1

Ontwikkeltrajecten voor medewerkers en managers

Eén op één begeleiding via een individueel ontwikkeltraject. Dit maatwerk-traject start altijd met een intakegesprek (45 min). Op basis van dit gesprek doet Bodhi een voorstel voor een vorm en inhoud van het ontwikkeltraject, dat aan de client wordt voorgelegd. Afhankelijk van de expertise die nodig is zijn er 1 of 2 Bodhi-coaches bij het traject betrokken.

De kosten van het intakegesprek en trajectadvies zijn € 65,00 (excl. btw). Deze komen te vervallen als het traject wordt aangegaan. Het ontwikkeltraject bestaat uit 8-12 sessies van 75 of 90 min, afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van client. Kosten zijn € 115,00 (75 min) of € 135,00 (90 min) per sessie. Wil je meer weten neem dan even contact met ons op.

Pilates Rotterdam
Bij Bodhi of op kantoor

Bedrijfsyoga voor medewerkers

Yoga heeft een bewezen gunstig effect op niet alleen de gezondheid en het psychisch welbevinden van medewerkers, maar ook op productiviteit en werkplezier. Medewerkers voelen zich steeds energieker met als gevolg minder verzuim en burn-out.

Daarnaast voorziet yoga in een groeiende behoefte aan zingeving en zelfontwikkeling, in het bijzonder bij de groep ‘millennials‘. Zij blijken het zeer te waarderen als hun werkgever hen de mogelijkheid biedt om zich ook op persoonlijk vlak te kunnen ontwikkelen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan contact op, samen kijken we wat er mogelijk is!

Wat zeggen anderen?

aan de slag

Een passend aanbod voor jouw organisatie?

Of het nu gaat om yogalessen op het bedrijf, op locatie, of in ons eigen centrum. Om een groepstraining mindfulness of individuele trajecten voor managers en medewerkers: ook jouw organisatie helpen wij graag!

Laten we vrijblijvend kennismaken. Neem contact met ons op voor meer informatie.