Yoga in Rotterdam bij Bodhi

Zoek je een rustpunt in de hectiek van het dagelijks leven?

Heb je last van stress, slapeloosheid of rugklachten? Wil je beter leren ontspannen? Of wil je meer in contact komen met je lichaam?

Dan kun je bij ons terecht voor yoga in Rotterdam of voor  yogalessen online. In het dagelijks leven zijn we vaak vooral gericht op de buitenwereld. Ontdek hoe yoga jou leert om het tegenovergestelde te doen: je aandacht weer naar binnen richten, en thuis komen bij jezelf.

Yoga MIndfulness Organisaties
Juist nu

Wat is yoga?

Yoga bestaat al duizenden jaren, maar is op dit moment weer actueler dan ooit. Yoga is van oudsher de persoonlijke weg tot bewustwording.

Door je aandacht te verbinden met je lichaam en je adem word je je bewust van wat het lichaam je laat voelen, van je emoties en van je gedachten. Door je aandacht naar binnen te richten, merk je dat je ontspant en dat het denken steeds rustiger wordt. Je leert de patronen te doorzien die je belemmeren te zijn wie je werkelijk bent. En daar vrij van te worden.
Je komt thuis in jezelf.

Effecten van yoga

  • Door fysieke en mentale spanning los te laten, voel je je energieker & kalmer.
  • Je ontwikkelt je lichaamsbewustzijn en leert beter voelen hoe het met je gaat.
  • Beter aanvoelen en respecteren van je grenzen zowel fysiek als mentaal.
  • Wat je op de mat leert, sijpelt door in het dagelijks leven.
  • Yoga ondersteunt je algehele gezondheid en het immuunsysteem.

Kortom: yoga helpt je om bewuster en meer ontspannen in het leven te staan

Lesrooster

Yoga in Rotterdam & online

Wil je je opgeven voor onze yogalessen? Of een proefles volgen? Wees van harte welkom! Meld je aan voor een les yoga in Rotterdam in onze ruime studio. Of boek een online yogales. Het lesrooster vind je hieronder.

Eerst een keer een les yoga proberen? Kies dan voor het Yoga Proefpakket. Voor maar €20,- kun je 3 proeflessen volgen binnen 2 weken.

Yoga & Mindfulness

Lesrooster

Maandag
09u00 – 10u15 Hatha yoga, docent: Fianne Mulder
11u00 – 12u15 Senioren yoga, docent: Claudia Heere
19u30 – 20u45 Hatha yoga gentle, docent: Claudia Heere

Dinsdag
18u00 – 19u15 Zwangerschapsyoga, docent: Fianne Mulder
19u45 – 21u00 Zwangerschapsyoga, docent: Fianne Mulder
19u30 – 21u45 Mindfulnes training 8-weekse, docent: Mikis Stekelenburg

Woensdag
09u30 – 11u00 Restorative/herstel yoga 8-weekse, docent: Claudia Heere
19u30 – 20u45 Yin yoga, docent: Claudia Heere

Donderdag
18u00 – 19u15 Kundalini yoga, docent: Jan Gyanjot Bonjer
19u30 – 20u45 Hatha yoga, docent: Fianne Mulder

Vrijdag
09u00 – 10u15 Hatha yoga gentle, docent: Claudia Heere

Zaterdag
18u00 – 19u15 Zwangerschapsyoga, docent: Geesje Haensel
19u45 – 21u00 Zwangerschapsyoga, docent: Geesje Haensel

Zelfzorg Zondag
Een XL yogales met Yoga Nidra of met Restorative/Herstel yoga

Klik op ‘activiteiten‘ voor de XL-yogalessen en workshops
Klik op ’schrijf je in voor een les’ om het rooster in Eversports te bekijken, dat altijd up-to-date is

tarieven

Abonnement of lessenkaart?

Wil je de wekelijkse lessen uit het lesrooster volgen? Daarvoor kun je bij ons een abonnement of een lessenkaart afnemen. Je kunt zelf vrij kiezen voor welk type yoga je je opgeeft.

Alleen voor restorative yoga en zwangerschapsyoga gelden andere tarieven.

Wil je minder regelmatig lessen bij ons volgen? Dan is de Bodhi lessenkaart een goede optie.

1x

losse les
17
  • Deelname aan 1 yogales
  • Alleen toegang tot de geboekte les

Yogales cadeau doen?

aanbod

Welke yoga past bij jou?

Voor iedereen is een ander type yoga meer passend. Dat is o.a. afhankelijk van je lichaam en persoonlijkheid. Daarom geven we bij Bodhi verschillende soorten lessen yoga in Rotterdam en online. Kies hieronder je yoga soort om meer te weten te komen.

Hatha yoga
Klassiek

Hatha Yoga

Hatha yoga is de klassieke vorm van yoga en wordt al duizenden jaren beoefend. In hatha yoga zoek je naar het juiste evenwicht tussen tegengestelde krachten: inspanning-ontspanning, kracht-souplesse, in- en uitademing, binnen- en buitenwereld, zwaar-licht.

Verder lezen...

De lessen bestaan uit lichaamsoefeningen, adembeheersing, ontspanningsoefeningen en meditatie. Alle bewegingsmogelijkheden van het lichaam en specifiek van de wervelkolom komen aan bod. De oefeningen brengen souplesse en kracht in het fysieke lichaam. Ook hebben ze een gunstig effect op de adem (levensenergie), je emoties, je bewustzijn en je energieniveau. Door met je aandacht naar binnen te gaan, in verbinding met de adem, wordt het denken kalm en voel je je ontspannen en energiek.

Hatha yoga komt voort uit de tantrische traditie, die als uitgangspunt heeft dat alles met elkaar verbonden is. Het idee is dat het hele universum in jezelf leeft en dat je tegelijkertijd een klein deel van het grote geheel bent.
Veel vormen van yoga die je tegenwoordig tegenkomt, zoals kundalini yoga en yin yoga, zijn voortgekomen uit hatha yoga.

Stress relief hatha yoga
Verademing

Hatha Yoga Gentle

Hatha yoga gentle is een milde, aandachtige yogales. Deze yogales is een verademing in het snelle dagelijks leven waarin je continu met prikkels te maken krijgt.
De les begint met een meditatie- / ademhalingsoefening om de aandacht naar binnen te richten. Daarna volgen er fysieke lichaamshoudingen (asana’s). In de les komen staande, zittende en liggende oefeningen aan bod.

Verder lezen...

Eerst voeren we de oefeningen dynamisch uit. Daarmee bereid je je voor op de uiteindelijke statische houding, waarin je wat langer verblijft.

In elke oefening zoek je de balans tussen inspanning en ontspanning, tussen kracht en souplesse, tussen doen en zijn. De adem begeleidt de oefeningen en brengt de aandacht naar binnen, waardoor je je bewust wordt van jezelf: van je lichaam, je gevoelens en je gedachten en hoe die drie samen één geheel vormen.

Elke les wordt afgesloten met een liggende onspanningsoefening (savasana).

Ook gebruiken we regelmatig de BackMitra in de les (een soort strip waar je met de bovenrug op ligt), wat ervoor zorgt dat spanning kan worden losgelaten in rug, nek en schouders.

Yoga 55+ Rotterdam
soepele gewrichten

Hatha Yoga voor 60+

De yogales voor 60-plussers is een rustige yogales met veel aandacht voor de beweeglijkheid van de gewrichten. Yoga helpt je om soepeler te bewegen en je energie vrijer te laten stromen. Ook vergroten de oefeningen je kracht en vitaliteit, en maken ze je lichaam en geest soepel en veerkrachtig.

Verder lezen...

De adem begeleidt alle oefeningen en brengt de aandacht naar binnen, waardoor je je bewust wordt van jezelf: van je lichaam, je gevoelens en je gedachten en hoe die drie samen één geheel vormen. Inspanning wordt afgewisseld met ontspanning. Kracht wordt afgewisseld met souplesse. En beweging met rust.

Deze les is speciaal bedoeld voor 60-plussers. De les sluit aan op het veranderende bewustzijn en op de veranderende bewegingsmogelijkheden van je lichaam naarmate je ouder wordt.

Waar nodig gebruiken we tijdens de les een stoel.

Hatha yoga
energie!

Kundalini Yoga

Kundalini Yoga is een krachtige en actieve yogavorm met veel aandacht voor de wervelkolom. Deze yogavorm is activerend en energiek en maakt je vrolijk. ‘Kundalini’ staat voor de energie die sluimerend aanwezig is aan de basis van de wervelkolom. Kundalini yoga is bedoeld om deze energie te doen ontwaken.

Verder lezen...

Dat doe je door je te verbinden met de diepste essentie van wie je bent.

Bij deze yogavorm komen veel verschillende oefenreeksen (kriya’s) kijken. Zo is de ene kriya erop gericht het immuunsysteem te stimuleren, terwijl een andere kriya juist bedoeld is om tot een diepe meditatie te komen. Elke les is anders, maar de lessen hebben wel steeds een vaste structuur: intunen, pranayama, warm-up, kriya, diepe ontspanning, meditatie en afsluitende mantra.

Yoga 55+ Rotterdam
uit je werk

Yin/Yang Yoga

Yin/Yang yoga combineert het actieve, dynamische van yang met de rust en verstilling van yin. Elke les begint met ademoefeningen en een warming-up, gevolgd door een dynamische yang-sessie met actieve houdingen en flows. De les eindigt yin: je blijft wat langer in de houdingen (±3 minuten) en sluit af met een eindontspanning of meditatie.

Verder lezen...

Yin en Yang zijn de Chinese namen van tegengestelde energieën. Yin staat voor rust, koelte, verstilling en overgave. Yang staat voor kracht, inspanning, vuur en beweging.  In een gezond leven zijn beide aspecten belangrijk, ze houden elkaar in evenwicht. Yin/Yang yoga spreekt beide energieën aan, zo ontstaat er een balans tussen je sterk voelen en zacht zijn. 

Yoga 55+ Rotterdam
 rustig

Yin Yoga

Yin yoga is een rustige, aandachtige vorm van yoga met veel aandacht voor het bekkengebied en de wervelkolom. Kenmerkend is dat de houdingen langer aangehouden worden (3 à 5 minuten), waardoor je meer tijd hebt om je grenzen te verkennen en te verleggen.

Verder lezen...

Yin-houdingen voer je ‘passief’ uit, maar dat maakt de houdingen niet minder intensief. Doordat yin yoga het bindweefsel stimuleert, ontstaat er meer ruimte in het lichaam, vooral in het bekkengebied en de wervelkolom. De energie gaat weer stromen.

Je gebruikt je lichaam niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lichaam beter te voelen. Daarbij verstil je, ben je bewust in het moment, en observeer je eventuele weerstand of gedachten om zo tot een innerlijke balans te komen.

Regelmatig gebruiken we de BackMitra in de les (een soort strip waar je met de bovenrug op ligt), wat ervoor zorgt dat spanning kan worden losgelaten in rug, nek en schouders.

cursussen

Yoga cursussen

Zwangerschapsyoga
Cursus

Zwangerschapsyoga

AS PER 1 SEPTEMBER 2023 ALSO AVAILABLE IN ENGLISH!

Zwangerschapsyoga is een speciale vorm van hatha yoga speciaal voor zwangere vrouwen. Ontspanning staat daarbij voorop. Door te ontspannen word je je bewust van jezelf en van wat je lichaam nodig heeft tijdens de zwangerschap en bevalling. Door ontspanning krijg je vertrouwen in de eigen wijsheid van je lichaam, in je intuïtie.

Naast diverse manieren om te ontspannen, leer je ook hoe je energie te verdelen en om te gaan met ongemak en vermoeidheid. Dat doe je aan de hand van adem-, aandachts- en ontspanningsoefeningen. Ook komen diverse baarhoudingen aan bod.

Ervaring met yoga is niet nodig. Instromen kan vanaf je 13e, maar uiterlijk voor je 25e zwangerschapsweek.

Zwangerschapsyoga is een doorlopende cursus. Deze staat los van het wekelijkse lesrooster. 
Hatha yoga Chandra
8-weekse Cursus

Restorative Yoga: herstel-yoga

Restorative yoga is een zachte, meditatieve yogavorm die nauwelijks inspanning van je vraagt. Deze vorm van yoga herstelt je lichaam als je last hebt van de gevolgen van dagelijkse stress.

Restorative yoga is geschikt bij spanningsklachten, oververmoeidheid, burn-out, overgangsklachten of hormonale disbalans. Ook als je herstelt van een blessure of een ziekte, is dit een passende yogavorm.

In liggende en zittende yogaposes wordt je lichaam ondersteund door kussens, bolsters en dekens. Daarbij verblijf je steeds langere tijd in een pose (soms wel 15 minuten). Op die manier word je uitgenodigd om los te laten en diep te ontspannen.

De eerstvolgende cursus start op woensdagochtenden vanaf 6 maart

Restorative yoga staat los van het wekelijkse lesrooster.

persoonlijk

1-op-1 Yoga Begeleiding

Gaat je voorkeur uit naar persoonlijke yogabegeleiding?

In een persoonlijk yogatraject bieden we je graag 1-op-1-begeleiding die specifiek past bij jouw behoeften. Daarbij maken we gebruik van yoga-oefeningen, maar ook o.a. adembegeleiding, meditatie en mindfulness kunnen onderdeel uitmaken van jouw traject.

1-0p-1 yoga kan ook bij jou thuis. Wegens reistijd en reiskosten gelden hier wel andere tarieven. Neem contact op voor de mogelijkheden. 

Pilates Rotterdam
privé groep

Yoga met je eigen groep?

Beoefen je yoga graag met een kleine groep? Ook dat kan in onze yogastudio in Rotterdam. In principe kunnen we alle lessen van ons lesrooster voor yoga in Rotterdam ook voor een kleine groep aanbieden. Daarbij kun je je voorkeur doorgeven voor een bepaalde les of docent.

  • Een les duurt 75 minuten. Voor een groep van 3-5 personen betaal je €100 per les.
  • Bij 6-8 personen betaal je €150 per les.
  • De lessen voor kleine groepen zijn alleen te boeken per 3 lessen.

Wil je hier meer over weten? Neem contact op! 

Yoga met kleine groepen kan behalve bij Bodhi ook bij jou thuis. Wegens reistijd en reiskosten gelden hier wel andere tarieven. Neem contact op voor de mogelijkheden. 

Wat zeggen anderen?

aan de slag

Ook een yogales volgen?

Wil jij ook weer tot jezelf komen en diepe ontspanning ervaren? Je bent van harte welkom bij onze lessen yoga in Rotterdam of online. Reserveer jouw (proef)les online. Of koop direct een abonnement of leskaart. We zien je graag binnenkort!