introductiecursus

Yoga Nidra

Docent: Mikis Stekelenburg
Datum: 6x op donderdagavond vanaf 16 maart
vervolgens op 23 en 30 maart en 6, 13 en 20 april 
Tijd:
19.45 – 21.15
Prijs: €179,– 

Informatie

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een techniek die gericht is op het bereiken van een diepe staat van mentale, emotionele en fysieke ontspanning. Yoga Nidra wordt liggend op de rug ondergaan, bewegingloos, met de ogen gesloten. Alles wat de beoefenaar hoeft te doen is te luisteren, en de subtiele instructies op te volgen die worden gegeven. Deze instructies begeleiden de beoefenaar stap voor stap naar een heel diepe en ontvankelijke staat van zijn: tussen waken en slapen, bewust en onbewust. Een optimale toestand voor maximaal herstel, maar ook voor het gaandeweg verwerven van een betere hantering van de eigen aandacht (concentratievermogen).

Oorsprong
Yoga Nidra is een relatief nieuwe ontspanningstechniek. Ze werd 60 jaar geleden geïntroduceerd door Swami Satyananda, verbonden aan de gerenommeerde Bihar School of Yoga. Door de doeltreffendheid van de methode is Yoga Nidra de laatste jaren veelvuldig gekopieerd door instituten en bedrijven, en circuleren er inmiddels heel uiteenlopende versies van de oorspronkelijke, systematische methode.

De trainer
De cursus wordt gegeven door Mikis Stekelenburg. In 2017 volgende hij de specialisatie Yoga Nidra bij Swami Vedantananda (Bihar School of Yoga). In 2020 behaalde hij zijn certificaat bij de Nederlandse tak van de internationale opleiding tot leraar Yoga Nidra (o.l.v. Sascha Pfeiffer en Ingrid Pladdet).

De cursus
De cursus is een introductiecursus, en bestaat uit 6 bijeenkomsten van 90 minuten. Er wordt ingegaan op de theorie en werking van Yoga Nidra, en er wordt geoefend. Om het oefenen thuis te ondersteunen ontvangen de deelnemers geluidsbestanden. De cursus heeft een systematische opbouw. Enige ervaring met yoga is gewenst, maar niet noodzakelijk.

 

Hatha yoga Chandra
aanmelden

Meld je aan voor de cursus

Meer weten over de theorie en werking van Yoga Nidra? En wil je zelf de diepe ontspanning ervaren? Meld je dan nu aan voor de introductiecusus Yoga Nidra.