introductiecursus

Yoga Nidra

Docent: Mikis Stekelenburg
Datum: 6x op donderdagavond vanaf 19 september 2024.
Tijd: 19.30 – 20.45 uur
Prijs: €179,– 

Informatie

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een techniek die volledig gericht is op het bereiken van een diepe staat van mentale, emotionele en fysieke ontspanning. Yoga Nidra wordt liggend op de rug ondergaan, bewegingloos, gesloten ogen. Alles wat je hoeft te doen is te luisteren, en de instructies op te volgen die worden gegeven. Deze instructies begeleiden de deelnemer stap voor stap naar een heel diepe en ontvankelijke staat van zijn, ergens tussen waken en slapen, bewust en onbewust. 

Oorsprong
Yoga Nidra is een relatief nieuwe ontspanningstechniek. Ze werd ruim 60 jaar geleden geïntroduceerd door Swami Satyananda, verbonden aan de gerenommeerde Bihar School of Yoga. Door de doeltreffendheid van de methode is Yoga Nidra de laatste jaren veelvuldig gekopieerd door instituten en bedrijven, en circuleren er inmiddels heel uiteenlopende versies van de oorspronkelijke methode.

De trainer
De cursus wordt gegeven door Mikis Stekelenburg. In 2017 volgde hij de specialisatie Yoga Nidra bij Swami Vedantananda (Bihar School of Yoga). In 2020 behaalde hij zijn certificaat bij de Nederlandse tak van de internationale opleiding tot leraar Yoga Nidra (o.l.v. Sascha Pfeiffer en Ingrid Pladdet).

De cursus
De cursus is een introductiecursus, en bestaat uit 6 bijeenkomsten van 75 minuten. Er wordt ingegaan op de theorie en werking van Yoga Nidra, en er wordt geoefend. Om het oefenen thuis te ondersteunen ontvangen de deelnemers geluidsbestanden. De cursus heeft een systematische opbouw. Enige ervaring met yoga is gewenst, maar niet noodzakelijk.

 

Hatha yoga Chandra
aanmelden

Meld je aan voor de cursus

Meer weten over de theorie en werking van Yoga Nidra? En wil je zelf de diepe ontspanning ervaren? Meld je dan nu aan voor de introductiecusus Yoga Nidra.