workshop

Surya Namaskara

Docent: Fianne Mulder
Datum: zaterdag 2 juli
Tijd: 13.30 – 16.30 uur
Prijs: €39,00 

Informatie

Surya Namaskara

een eerbiedige groet aan de zon

De Zonnegroet is een serie van twaalf yogahoudingen die je achter elkaar uitvoert. De houdingen maken je lichaam los, en door het rekken en strekken masseer je je gewrichten, spieren en organen. Het lichaam wordt sterk en soepel, alles stroomt en je voelt je fit en energiek. En niet alleen het lichaam, maar ook je geest wordt gestimuleerd. De oefening vergt (en brengt) namelijk concentratie, focus en helderheid.

Surya Namaskara betekent letterlijk ‘eerbiedige groet aan de zon‘ (surya = zon, namaskara = een eerbiedige groet brengen). De zon is een krachtige scheppende eenheid, brenger van leven. Hij geeft licht, geeft warmte en energie. Dankzij de zon groeit en bloeit alles op aarde, is er water, vuur, voedsel, leven.

In yoga geldt: zo buiten je, zo binnen je. De kwaliteiten in de wereld om je heen kun je ook in jezelf ervaren. Zo ook de scheppende, activerende en verwarmende kwaliteiten van de zon. Met de Surya Namaskara breng je niet alleen een eerbiedige groet (erkenning) aan de zon die hoog aan de hemel staat, maar maak ook aan de zonkwaliteiten in jezelf.

Bij elke houding hoort ook een mantra (een klank), waarmee één kwaliteitsaspect van de zon genoemd en geëerd wordt. Door de mantra’s tijdens het beoefenen van de Zonnegroet te reciteren, verdiep je je beoefening.

Door de zonnegroet dagelijks te beoefenen, verbind je je met de levengevende kwaliteiten in jezelf en om je heen. Je voelt je energieker en helderder. Een goed begin van elke dag!

In deze workshop leer je de klassieke zonnegroet. Je komt meer te weten over…

  • … de achtergronden van de zonnegroet 
  • … de essentie en uitvoering van de afzonderlijke yogahoudingen
  • … de toepassing van de adem bij de houdingen, hoe de adem de bewegingen draagt en de aandacht bundelt en
  • … de bijbehorende mantra’s en hun betekenis
Hatha yoga Chandra
aanmelden

Meld je aan voor de workshop Surya Namaskara

Wil jij ook leren hoe je de zonnegroet kunt uitvoeren? Hoe je je door de zonnegroet fitter, gezonder én geconcentreerder voelt? Meld je dan nu aan!