workshop

Adem en Ontspanning

Docent: Fianne Mulder
Datum: zondag 10 juli
Tijd: 13.30 – 16.30
Prijs: €39

Informatie

Adem en Ontspanning

Ademen is leven. Maar de adem reikt verder dan alleen de gasstofwisseling. De adem heeft alles te maken met spanning en ontspanning, zowel fysiek als in het denken en vertelt je heel direct hoe je in je vel zit.

Ben je gespannen, of is je denken onrustig? Dan voelt de adem vaak strak, onregelmatig of onvrij. Ben je blij, dan adem je alweer heel anders. En als je heerlijk ontspannen bent, dan is de adem diep, kalm en vrij. Andersom is ook het geval: door bewust de adem kalm te laten worden, voel je dat je vanzelf begint te ontspannen. Emoties komen tot rust, het denken wordt kalm.

In deze workshop leer je meer over de wisselwerking tussen adem, denken en voelen.

“Zoals je denkt, zo adem je
Zoals je ademt, zo denk je”

 

Na de introductie volgt een hatha yogales. In diverse yogahoudingen ga je voelen dat de adem in de verschillende gebieden van je lichaam heel anders aan kan voelen en je met een ander gevoel in jezelf verbindt. In het ene gebied ben je vaak meer thuis dan in het andere – wat zegt dit je? Hoe kun je jezelf krachtiger of juist meer ontspannen voelen in een bepaald gebied?

Daarnaast leer je enkele ademoefeningen (pranayama’s) die een kalmerend effect hebben op het denken en je emoties.

Aansluitend aan de workshop staat een kopje thee voor je klaar.

Hatha yoga Chandra
aanmelden

Meld je aan voor de workshop

Ook zo nieuwsgierig naar hoe je met behulp van de adem kunt ontspannen? En wil je zelf ervaren wat de adem doet in relatie tot hoe je je voelt en hoe je denkt? Meld je dan nu aan voor de workshop Adem en Ontspanning.