workshop

Adem en bewustzijn

Docent: Fianne Mulder
Datum: zondag 21 november
Tijd: 13.00 – 16.00
Prijs: €45
Early bird prijs (tot 15 oktober): €39,50

Informatie

Adem en bewustzijn

Ademen is leven. Maar de adem is zoveel meer dan alleen de gasstofwisseling. De adem is het belangrijkste middel om prana, vitale levensenergie, in je op te nemen en verbindt als zodanig je innerlijke wereld met de wereld om je heen. In jezelf vormt de adem de verbinding tussen lichaam en geest, tussen voelen en denken, en van buiten naar binnen.

“Zoals je denkt, zo adem je
Zoals je ademt, zo denk je”

In deze workshop leer je hoe de adem het lichaam en het denken met elkaar verbindt en hoe adem en denken elkaar onmiddellijk beïnvloeden en weerspiegelen.

De adem heeft alles te maken met spanning en ontspanning, zowel fysiek als in het denken. Je kunt de adem ervaren in verschillende gebieden in het lichaam. In elk gebied verbindt de adem je met andere kwaliteiten en emoties in jezelf. In het ene gebied ben je vaak meer thuis dan in het andere – wat zegt dit je? Hoe kun je jezelf krachtiger of juist meer ontspannen voelen in een bepaald gebied? Door middel van de adem breng je je aandacht naar binnen, verbind je denken met voelen en word je je hiervan bewust.

Na de introductie volgt een hatha yogales, met oefeningen om de verschillende ademgebieden te ervaren en pranayama (ademoefeningen). 
Aansluitend aan de workshop staat een kopje thee voor je klaar.

Hatha yoga Chandra
aanmelden

Meld je aan voor de workshop

Meer weten over de rol van de adem in yoga? En wil je zelf ervaren wat de adem doet in relatie tot hoe je je voelt en hoe je denkt? Meld je dan nu aan voor de workshop Yoga en Adem.