workshop yoga en ayurveda

Pitta

Docent: Fianne Mulder
Datum: zondag 6 juni
Tijd: 13.30 – 16.30 uur
Prijs: €45

Informatie

Pitta – het principe van vuur

In ayurveda wordt Pitta beschouwd als het body-mind type waarbij de elementen vuur en water overheersen. Het is de kracht achter de spijsvertering, de stofwisseling en het intellect en het principe van transformatie. Iemand waarbij de Pitta dosha van nature overheerst, is energiek, dynamisch, intelligent, doelmatig en efficiënt; de natuurlijke regelaar.

De kwaliteiten van de zomer (warm, scherp, doordringend) komen overeen met de kenmerken van de Pitta dosha. Vanzelfsprekend zal Pitta dosha dan ook verhoogd worden in de zomer. Om in balans te blijven is het goed om je voeding en leefstijl aan te passen aan het zomerseizoen. 

Typische pitta-klachten zijn brandend maagzuur, overmatig transpireren, hormonale disbalans (bijv merkbaar in PMS- of overgangsklachten), huiduitslag, acne, maagzweren, vermoeidheid (burn-out), voortijdig grijs worden, je geïrriteerd voelen en kwaadheid.  

In de zomer, maar ook door Pitta-verhogende omstandigheden, kan Pitta dosha dus toenemen, met bijbehorende klachten tot gevolg. Maar hoe breng je Pitta nu weer in balans?

In deze workshop …

  • …leer je de beginselen van ayurveda (de eenheidsfilosofie, elementenleer en de dosha’s)
  • …leer je wat Pitta dosha kenmerkt en wat Pitta doet toenemen
  • …en hoe je Pitta in jezelf kunt herkennen
  • …krijg je algemene voeding- en leefstijltips om Pitta te kalmeren
  • …en krijg je natuurlijk een Pitta-kalmerende yogales
Hatha yoga Chandra
aanmelden

Meld je aan voor de workshop

Meer weten over Pitta en hoe je je met yoga en ayurveda blij en ontspannen voelt in de zomer? Meld je dan nu aan voor de workshop Pitta. Met voeding- en leefstijltips en natuurlijk een pitta-kalmerende yogales