XL-les

Lichtmeditatie

Docent: Fianne Mulder
Datum: zondag 29 januari 2023
Tijd: 14.00 – 16.30 uur
Prijs: €25

Informatie

Lichtmeditatie met ghee-lampje (trataka)

Verwelkom het nieuwe jaar met deze lichtmeditatie!

Met het gaandeweg lengen van de dagen komt het licht weer terug in de wereld. Een nieuw jaar heeft zich aangediend, een nieuw begin.

Vanuit spiritueel perspectief ben je in je diepste kern licht en verbind je je vanuit dit innerlijke licht met de wereld om je heen.

Om het lengen van de dagen te vieren en het licht in jezelf te ervaren ben je van harte welkom bij deze speciale lichtmeditatie.

Na een korte introductie maak je zelf een ghee-lampje. Ghee is geklaarde boter en geeft een zeer zuivere, stabiele vlam. Na enkele inleidende yoga- en pranayama (adem) oefeningen ga je mediteren op de vlam van je zelfgemaakte gheelampje (trataka).

Trataka is zowel een reinigingsmethode voor de ogen, als een hulpmiddel om de concentratie te verhogen. De ogen reflecteren onze geest: is het denken onrustig, dan zijn de ogen ook onrustig. Door de ogen te reinigen van alles wat zich op het netvlies bevindt, en ze bewust een rustpunt te geven, wordt ook het denken rustiger. Vanuit deze innerlijke rust ontstaat innerlijke helderheid en inzicht.

Het licht van buiten verbindt zich met je innerlijke licht. 

Hatha yoga Chandra
aanmelden

Meld je aan voor de lichtmeditatie

Wil je zelf ervaren wat de meditatie op een vlam voor je doet? Of wil je graag symbolisch het nieuwe jaar verwelkomen? Meld je dan nu aan voor deze XL-les.