Aanrader!

8-weekse training ‘Mindful Werken’

Wil jij een goede balans creëren tussen opgaan in je werk en je werk vervolgens ook weer kunnen loslaten? Dat is waar de training ‘Mindful werken’ je bij helpt.

Met deze training leer je de stress-spiraal doorbreken. Je leert hoe je je minder kunt laten afleiden door prikkels van buitenaf. En hoe je kunt voorkomen dat je gedachten de overhand nemen. In plaats daarvan ga je focussen op wat nu je aandacht vraagt. Zo kun je toewerken naar meer energie, meer focus en minder stress op het werk.

Naar een gezond gewicht
Praktisch en verdiepend

Over de training

De 8-weekse training Mindful Werken is een heel praktische maar tegelijk ook verdiepende training, op het raakvlak van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Met een mooie mix van kennisoverdracht, ervaringen delen, en gerichte oefeningen. En met voldoende aandacht ook voor de toepassing van het leerresultaat in de concrete werkcontext.

De training Mindful Werken is ontwikkeld door het Centrum voor Mindfulness (CVM) in Amsterdam, en gebaseerd op de evidence-based methode van Jon Kabat-Zinn.

Bodhi Yoga & Mindfulness maakt deel uit van een netwerk van trainers, coaches en organisatieadviseurs.

 

‘What’s in it’  voor de medewerker?

 • Meer focus en concentratie: minder afgeleid door externe prikkels en interne gedachtenstroom
 • Leren schakelen tussen opgaan in je werk èn je er ook weer los van maken
 • Effectiever omgaan met werkdruk en werkstress
 • Beter aanvoelen en bewaken van je eigen grenzen en energiebalans
 • Je ontwikkelt meer zelfvertrouwen en persoonlijk leiderschap

‘What’s in it?’  voor de organisatie

 • Medewerkers en managers leren beter omgaan met werkdruk en werkstress
 • Meer effectief gedrag door het met open houding onderzoeken van de eigen ‘mindset’
 • Betere samenwerking en communicatie: minder oordelend, meer luisterend
 • Meer persoonlijk leiderschap bij medewerkers en managers
 • Betere prestaties door persoonlijke oriëntatie op verbetering
Over de trainer

‘Met meer aandacht leven en werken’

De training wordt gegeven door Mikis Stekelenburg, mindfulnesstrainer en tevens een van de oprichters en eigenaren van Centrum Bodhi.

‘Ik ben opgeleid als organisatiesocioloog (EUR) en heb in de jaren 2000 ruime ervaring opgedaan met training en advies op het gebied van HRM. In diezelfde periode ontdekte ik mindfulness als methode om de aandacht te trainen, en maakte ik kennis met yoga. In 2007 begon ik met een 4-jarige yoga docentenopleiding, en in 2010 met de opleiding tot mindfulness-trainer.

In 2011 kwamen de lijnen samen met de oprichting van Centrum Bodhi. In de jaren daarna heb ik veel bedrijven en particulieren mogen helpen om meer mindful te leven en werken.’ 

Coaching Centrum Bodhi
Maar liefst 73% van de Nederlandse werknemers kampt met stress of andere mentale problemen (onderzoek Aon, 2020).
Met werkstress, minder werkplezier en ziekteverzuim als gevolg. Mindfulness is een bewezen effectieve manier om stress, verzuim en burn-out tegen te gaan.

 

 

praktische info

Training Mindful Werken

Zwangerschapsyoga
praktische informatie 

8-weekse training Mindful Werken

 • Training voor 6-12 personen
 • 8 sessies van 2 uur (in periode van 2-4 maanden)
 • Locatie: bij Centrum Bodhi in Rotterdam, of bij jouw organisatie
 • Fysieke setting: op stoelen of op meditatiekussens/-bankjes
 • Online training ook mogelijk
 • Reken op 2 uur oefenen per week.

De investering voor deze training is € 3.750,- (excl. 21% btw) voor een groep van 6-12 deelnemers (totaalprijs voor de hele groep). Hiervoor krijgen de deelnemers  gevarieerd cursusmateriaal (o.a. het boek ‘Mindful Werken’ en digitale oefenbestanden) en veel inzichten en oefeningen waar men zelf mee aan de slag kan.

Hatha yoga Chandra
samenstelling van de deelnemersgroep

Open inschrijving, of in teamverband

Het voordeel van deelname met het hele team is dat jij en je teamleden samen stappen kunnen zetten. Ontwikkeling en binding van het team als geheel is dan waardevolle bijvangst! Is het team groter dan 8 personen dan stellen we meerdere deelnemersgroepen samen, en lopen er gelijktijdig meerdere trainingen.

Maar je kunt als bedrijf of instelling ook kiezen voor open inschrijving, waarbij organisatiebreed iedere medewerker met interesse voor de training zich kan aanmelden. Voordeel is hier dat iedereen die zich aanmeldt ook echt gemotiveerd is om de training aan te gaan.

Behalve de 8-weekse training Mindful Werken zijn er nog andere varianten mogelijk: neem contact met ons op voor de diverse opties.

de eerste stap

Iets voor jouw organisatie?

Spreekt de training je aan, neem dan contact met ons op. In een verkennend gesprek maken we graag inzichtelijk hoe mindfulness kan werken voor jouw organisatie.