yoga voor zwangeren

Boek een gratis proefles!

Centrum Bodhi biedt een plek om tot rust te komen in het drukke dagelijks leven, juist ook tijdens je zwangerschap.

Een moment voor jezelf. Dat is wat Centrum Bodhi biedt. Bewust zwanger zijn en je voorbereiden op de bevalling. In een veilige setting samen met andere zwangere vrouwen. Bij Bodhi kom je thuis. Thuis in jezelf.

Je vindt ons aan de Goudsesingel 14 in Rotterdam.

zwangerschapsyoga
gratis proefles

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is een vorm van hatha yoga speciaal voor zwangere vrouwen. Ontspanning staat daarbij voorop. Door te ontspannen word je je bewust van jezelf en voel je vanzelf en van binnuit wat je lichaam nodig heeft tijdens de zwangerschap en bevalling. Door ontspanning krijg je vertrouwen in de eigen wijsheid van je lichaam, in je intuïtie.

Naast diverse manieren om te ontspannen, leer je ook hoe je je energie kunt verdelen en om te gaan met ongemak, onrust en vermoeidheid. Dat doe je aan de hand van adem-, aandachts- en ontspanningsoefeningen. Ook komen diverse baarhoudingen aan bod. In de oefeningen wordt inspanning afgewisseld met ontspanning. Kracht wordt afgewisseld met souplesse. En beweging met rust. Er is veel aandacht voor het bekken; daar waar je je kindje draagt, waar de zwangerschap en bevalling zich afspelen.

De adem begeleidt je in de oefeningen en helpt je de aandacht naar binnen te richten, waardoor je je meer bewust wordt van jezelf: van je lichaam, je gevoelens en je gedachten en  hoe die drie elkaar beïnvloeden. Zo leer je bijvoorbeeld hoe een ademoefening je kan helpen om fysieke pijn en mentale ontrust te verminderen. 

Ervaring met yoga is niet nodig. Instromen kan vanaf je 13e, maar uiterlijk voor je 25e zwangerschapsweek.

Gratis proefles

Zwangerschapsyoga bij Bodhi

Tijdens de yogalessen voor zwangeren staat het respecteren van je eigen mogelijkheden centraal. Je gaat uit van de mogelijkheden van je lichaam op dat moment. Ontspannen en met plezier bewegen staan voorop. Alleen dan kun je je aandacht naar binnen richten en voelen wat je lichaam verlangt. 

De lessen worden gegeven door Fianne Mulder en Geesje Haensel. Met hun jarenlange ervaring hebben zij samen al meer dan 1000 vrouwen begeleid tijdens hun zwangerschap. 

Wil je graag ontdekken of zwangerschapsyoga wat voor je is, meld je dan aan voor een gratis proefles Zwangerschapsyoga* bij Bodhi (t.w.v. €20,–).

*) geldig tot en met 31 juli 2024

zwangerschapsyoga in rotterdam
Interesse?

Meld je nu aan voor een gratis proefles!

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om een geheel vrijblijvende les in te plannen. 

    Wat zeggen anderen?