Over Centrum Bodhi

Al 12 jaar dé plek om je te verdiepen in yoga en mindfulness

Een plek waar je tot rust kunt komen en je thuis kunt voelen. Thuis in jezelf.

In onze yogastudio in Rotterdam kun je terecht voor een gevarieerd aanbod aan o.a. yoga, mindfulness en trainingen en cursussen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Voor particulieren en voor organisaties.

PERSOONLIJK & PROFESSIONEEL

Méér dan een yogastudio in Rotterdam

Professionele begeleiding

Onze docenten zijn goed opgeleid en ervaren, waardoor we je optimaal kunnen begeleiden. Ook zijn onze lessen en trainingen met veel zorg ontwikkeld. Daardoor weet je zeker dat je bij Centrum Bodhi goed zit.

Passend voor jou

Jij bent uniek. Daarom ga je oefenen vanuit je mogelijkheden en met respect voor je grenzen. Daarnaast bieden we passende trajecten voor specifieke doelgroepen, bijvoorbeeld bij zwangerschap, burn-out of herstel.

Effect op het dagelijks leven

Ons aanbod is erop gericht dat je meer inzicht krijgt in je patronen. En in hoe je los kunt komen van patronen die je niet meer dienen. Zo kun je je gaandeweg ook thuis of op het werk vrijer en meer ontspannen voelen.

Waar actie de boventoon voert, biedt Bodhi reflectie.

Waar spanning de energie blokkeert, laat Bodhi het weer stromen.

Wanneer het tempo te hoog ligt, helpt Bodhi vertragen.

Waar lichaam en geest gespannen zijn, biedt Bodhi rust en herstel.

centrum bodhi

Wie zijn wij?

Centrum Bodhi is al sinds 2011 dé yogastudio in Rotterdam en ook dé plek voor mindfulness en persoonlijke ontwikkeling. Wij – Claudia, Mikis en Fianne – zijn de trotse oprichters en eigenaren. Met veel plezier begeleiden wij je – samen met ons docententeam – naar meer ontspanning en focus in het dagelijks leven. We stellen ons graag aan je voor.

Claudia

Waarom yoga? Ik wilde uit mijn hoofd en in mijn lichaam komen en me weer energiek en vrij voelen.

Eind jaren ‘90 kwam yoga voor het eerst op mijn pad. Yoga was toen nog niet “in” en ik moest goed zoeken naar een fijne yogaschool.

Het ontwerpwereldje waarin ik destijds werkte was stressvol en was gericht op de buitenkant; van binnen voelde ik me er leeg. Ik was ziek geweest en nog herstellende van een ‘relapse’ door MS. Het vertrouwen in mijn lijf was ik volledig kwijt.

Wat een onrust kwam ik bij mezelf tegen die eerste yogalessen! En wat was ik stijf. Het met aandacht bewegen maakte mijn hoofd leeg. Het niet hoeven presteren was een verademing.

Verder lezen...

Yoga bleek geen ‘quick fix’ naar herstel, maar wel een eerste stap richting verandering en groei.
Er volgden nog vele yogalessen. De eerste jaren vooral dynamisch en actief, maar na de geboorte van mijn twee jongens steeds meer meditatief en voelend.

En er volgden opleidingen, onder andere een vierjarige docentenopleiding hatha yoga, een specialisatie yoga voor doelgroepen, yin yoga teacher trainingen, een specialisatie restorative yoga, een specialisatie yoga bij burn-out en long-covid en een opleiding tot stress en burn-out coach.
Momenteel volg ik de 2-jarige opleiding Neuro-Sensitieve Mindfulness aan de Academie voor Open Bewustzijn.

Je bent van harte welkom bij mijn hatha, yin en restorative yogalessen. Ik nodig je uit om te vertragen, voelen en verstillen. In de yogastudio in Rotterdam of online bij jou thuis, in een groeples of individueel.

Ook geef ik 1-op-1-begeleiding aan vrouwen met chronische stress, burn-out en vermoeidheidsklachten. Op een rustige manier ondersteun ik jou om diepe ontspanning te ervaren en de verbinding met jeZelf te (her)vinden.

Heb je behoefte aan een moment voor jezelf, maar kom je er steeds niet toe? Kom werkelijke rust ervaren tijdens een XL Zelfzorg Zondag met Restorative yoga.

Coaching Centrum Bodhi
Fianne Centrum Bodhi

Fianne

Yoga is al ruim 15 jaar mijn gids en inspiratiebron

Rond mijn 30e heb ik drie jaar gereisd. Daarvóór werkte ik in de zakelijke dienstverlening: ik maakte lange dagen, ervoer veel stress, rookte als een ketter, had een hoge bloeddruk, had vaak migraine en was veel te zwaar.

Het reizen betekende een ommekeer voor mij. Vele indrukken en inzichten rijker en veel kilo’s lichter kwam ik terug. Om vervolgens in dezelfde valkuilen te stappen als daarvoor… Dat moest anders. Ik ging yoga doen en werd geraakt door zowel de eenvoud als de enorme diepgang. 

Verder lezen...

Om mezelf te verdiepen, volgde ik een 4-jarige docentenopleiding en specialiseerde ik me in zwangerschapsyoga, yoga voor ouderen, ademtherapie en chakrapsychologie.

Bij Bodhi geef ik wekelijks groeps- en online lessen hatha yoga en zwangerschapsyoga. In al mijn lessen staat de adem centraal. De adem brengt de aandacht naar binnen, verbindt lichaam en geest, en doet je verstillen.

Regelmatig organiseer ik workshops over yoga, ayurveda en de rol van de adem. Daarnaast kun je bij mij terecht voor individuele begeleiding, zoals ademcoaching, begeleiding rondom zwangerschap en bevalling, en voor persoonlijke groei. Hierbij maak ik gebruik van inzichten uit yoga, ayurveda (holistische gezondheidsleer) en chakrapsychologie.

Naast Bodhi ben ik verbonden aan de Saswitha Opleiding, een 4-jarige opleiding voor yogadocenten. Hier ben ik docent in het basisjaar Didactische Vorming.

Mikis

Wie ben ik? De aloude vraag  die de mens zich stelt op momenten van verstilling of juist vertwijfeling. 

In mijn twintiger jaren werd ik mij bewust van de relevantie van deze vraag en ging ik op zoek naar antwoorden. Ik werkte in die tijd als sociaal-wetenschappelijk onderzoeker, maar ontdekte dus ook mijzelf als onderzoeksobject.

Ik ging naast mijn werk op zoek naar methoden die mij zelfreflectie konden bieden en die me ook zouden helpen om effectiever te functioneren. Zo maakte ik kennis met mediteren, volgde ik cursussen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en klopte ik zo nu en dan aan bij een coach of leermeester.

Wat deze eerste zoektocht mij vooral leerde, is hoe belangrijk het is om je aandacht goed te gebruiken.

Meer info...

En dat meditatie een goede manier is om je aandacht te trainen. Professioneel maakte ik in deze periode een ontwikkeling door van zelfstandig onderzoeker naar HRM-adviseur naar teamtrainer. Ik leerde teams om samen effectiever  hun doelen te bereiken. Persoonlijk werd ik me er steeds meer van bewust dat het bereiken van doelen meestal maar een kortstondig geluksgevoel oplevert. Een duurzaam geluksgevoel kan alleen van binnenuit komen.

Vanuit die gedachte ben ik me gaan verdiepen in yoga en mindfulness, om in 2007 een vierjarige yoga-opleiding te volgen (YAN), en niet lang daarna ook een opleiding tot mindfulness-trainer. Begin 2011 kwamen mijn persoonlijke en professionele pad samen met de oprichting van Bodhi.

Binnen Bodhi geef ik vooral invulling aan mindfulness: de 8-weekse mindfulness-training (MBSR), workshops mindfulness bij bedrijven en instellingen, en individuele begeleiding. Ook bied ik de training ‘Mindful werken’ aan: een 8-weekse aandachttraining, toegespitst op de werkcontext.

Verder heb ik de opleiding tot docent Yoga Nidra afgerond bij de Bihar School of Yoga. Dus ook voor deze diepgaande ontspanningsmethode kun je nu terecht bij Bodhi.

Lees meer over de training ‘Mindful werken’. Bekijk ook mijn aanbod aan mindfulness-trainingen.

Mindfulness Centrum Bodhi

Wat zeggen anderen?

aanbod

Ook een les volgen?

Ben je benieuwd naar de cursussen en workshops in onze yogastudio in Rotterdam? Bekijk ons aanbod op onze site. Ontdek hoe wij ook jou aan meer rust en energie kunnen helpen.

Extra

Verhuur van onze studio

De drie studio’s van 60 m2, 50 m2 en 25 m2 bij Centrum Bodhi in Rotterdam zijn ook te huur.

De grootste studio is geschikt voor bewegingslessen, workshops en cursussen.
De middelgrote ruimte is geschikt voor bijvoorbeeld trainingen mindfulness, meditatie of systemisch werk. Deze ruimte heeft ook een pantry waar je zelf koffie/thee kunt zetten.
De kleinere ruimte is geschikt voor coaching en 1-op-1 begeleiding of als praktijkruimte voor bijvoorbeeld masseurs en therapeuten.

Benieuwd naar de opties en tarieven? Neem contact met ons op. We vertellen je graag meer.