Mindfulness

Wil je je minder laten meevoeren door prikkels van buitenaf?

Beter omgaan met stress en lastige emoties? En ook meer in contact komen met jezelf en met je grenzen en je mogelijkheden?

Dat is waar ons aanbod voor mindfulness in Rotterdam (en online) op gericht is. Leer je aandacht beheersen en leer omgaan met de omstandigheden zoals ze op dit moment zijn. Zodat jij het leven met meer energie en met een goede balans tussen actie en reflectie aankunt.

Yoga MIndfulness Organisaties
Eh..

Wat is mindfulness?

Mindfulness leert je omgaan met de omstandigheden zoals ze op dit moment zijn. Met een open houding, en een goed evenwicht tussen aandacht bij jezelf en aandacht bij de buitenwereld.

Mindfulness leert je schakelen tussen actie en reflectie, tussen doen en zijn. Daarmee is mindfulness een waardevolle manier om aan jezelf te werken, in een tijd waarin we ruw op onszelf worden teruggeworpen.

Wat levert mindfulness je op?

 • Je hebt meer grip op je eigen aandacht en kunt zelf kiezen waar je die op richt.
 • Je kunt beter schakelen tussen actie en reflectie (en tussen ‘doen’ en ‘zijn’).
 • Je hebt meer oog voor de ‘kleine dingen’ en hebt het gevoel dat je echt leeft.
 • Je voelt je beter en vitaler.
 • Je kunt je grenzen (qua energie en belastbaarheid) beter aanvoelen en respecteren.
aanbod

Mindfulness in Rotterdam bij Bodhi

Bodhi biedt een ruim aanbod aan mindfulness in Rotterdam en online. Zo kun je bij ons terecht voor een 8-weekse mindfulness-training, periodieke Mindfulness Opfris Sessies, individuele training of coaching in mindfulness of een basiscursus mediteren. Bekijk hieronder een greep uit ons aanbod.

Naar een gezond gewicht
8-weekse training

Bodhi mindfulness-training (MBSR)

De 8-weekse mindfulness-training (MBSR; Mindfulness Based Stress Reduction) is er voor iedereen die meer focus wil hebben, zich meer bewust wil zijn en beter wil leren omgaan met stress en lastige emoties. Ook helpt de training je om minder automatisch te reageren op prikkels en impulsen.

De eerstvolgende training start op dinsdagavonden vanaf 12 december 2023, vervolgens op vrijdagochtenden vanaf 5 januari 2024, en op woensdagavonden vanaf 6 maart 2024.  

8-weekse training

Training ‘Mindful werken’

Wil je een goede balans creëren tussen opgaan in je werk en je werk vervolgens ook weer kunnen loslaten? Dat is waar de training ‘Mindful werken’ je bij helpt.

In 8 weken leer je de stress-spiraal te doorbreken. Je leert hoe je je minder kunt laten afleiden door prikkels van buitenaf. Ook leer je voorkomen dat je gedachten de overhand nemen. In plaats daarvan ga je focussen op wat nu je aandacht vraagt. Zo kun je toewerken naar meer energie, meer focus en minder stress op het werk!

Self-care zonder stress
Naar een gezond gewicht
goede start

Basiscursus mediteren

In onze basiscursus mediteren maak je in 6 wekelijkse lessen van 1 uur kennis met verschillende meditaties. Je gaat aan de slag met concentratiemeditatie, mindfulnessmeditatie, loopmeditatie, mantrameditatie en tratakameditatie (op een vlam). Tijdens de cursus onderzoek je welke vorm het beste bij jou past.

De cursus wordt vaak gevolgd door mensen die deelname aan de mindfulness training overwegen, maar graag eerst kennis willen maken met meditatie, en met de trainer.

mos

Mindfulness Opfris Sessies

Het is belangrijk om na een mindfulness-training (MBSR) je positieve resultaten te behouden. Daarom organiseren we elke 6 weken een Mindfulness Opfris Sessie voor oud-cursisten. Ook als je de training ergens anders hebt gevolgd, ben je hierbij van harte welkom.

De Mindfulness Opfris Sessie duurt 90 minuten. De nadruk ligt op het opfrissen van je houding en vaardigheden bij mindfulness. Daarnaast heeft elke sessie een specifiek mindfulness-gerelateerd thema.

Bekijk de activiteitenkalender voor de volgende MOS.

Zwangerschapsyoga
Naar een gezond gewicht
21-dagen programma

Mindful Thuiswerken (online)

Dit 21-dagen programma is er speciaal voor de thuiswerker. Effectief en praktisch van opzet: elke ochtend een compact webinar van 15 minuten, als aftrap voor een productieve en geïnspireerde werkdag. Met weetjes, tips, reflectie, en aandachtsoefeningen.

In 21 dagen leer je een goede balans vinden tussen inspanning en ontspanning, tussen werkbelasting en energiebronnen. Je ontwikkelt de veerkracht die nodig is om effectief om te gaan met stress, en met schommelingen in motivatie en inspiratie.

persoonlijk

Individuele mindfulness-training

Wil je liever individueel stappen zetten op het gebied van mindfulness? We bieden ook 1-op-1-begeleiding bij mindfulness.

Kundalini yoga
dé plek

Waarom mindfulness bij Bodhi?

Centrum Bodhi is al 10 jaar hét centrum voor yoga, mindfulness en persoonlijke coaching in Rotterdam.

Wij bieden persoonlijke en professionele begeleiding bij allerlei vraagstukken op het gebied van ontspanning, balans en persoonlijke ontwikkeling.

Daarbij staan we voor:

 • Ervaren en goed opgeleide docenten
 • Altijd een passend aanbod voor jou
 • Ook aandacht voor toepassing van de oefeningen in je thuissituatie
 • Professionele en persoonlijke begeleiding
 • Zowel in kleine groepen als individuele begeleiding
 • Ook opties voor online cursussen

Wat zeggen anderen?

aan de slag

Wil je meer weten?

Wil je persoonlijk advies over welk aanbod het beste bij je past? Of wil je graag eerst meer informatie? Neem contact op. Dan vertellen we je graag meer.