Mindfulness

Wil je je minder laten meevoeren door prikkels van buitenaf?

Beter omgaan met stress en lastige emoties? En ook meer in contact komen met jezelf en met je grenzen en je mogelijkheden?

Dat is waar ons aanbod voor mindfulness in Rotterdam (en online) op gericht is. Leer je aandacht beheersen en leer omgaan met de omstandigheden zoals ze op dit moment zijn. Zodat jij het leven met meer energie en met een goede balans tussen actie en reflectie aankunt.

Yoga MIndfulness Organisaties
Eh..

Wat is mindfulness?

Mindfulness leert je omgaan met de omstandigheden zoals ze op dit moment zijn. Met een open houding, en een goed evenwicht tussen aandacht bij jezelf en aandacht bij de buitenwereld.

Mindfulness leert je schakelen tussen actie en reflectie, tussen doen en zijn. Daarmee is mindfulness een waardevolle manier om aan jezelf te werken, in een tijd waarin we ruw op onszelf worden teruggeworpen.

Wat levert mindfulness je op?

 • Je hebt meer grip op je eigen aandacht en kunt zelf kiezen waar je die op richt.
 • Je kunt beter schakelen tussen actie en reflectie (en tussen ‘doen’ en ‘zijn’).
 • Je hebt meer oog voor de ‘kleine dingen’ en hebt het gevoel dat je echt leeft.
 • Je voelt je beter en vitaler.
 • Je kunt je grenzen (qua energie en belastbaarheid) beter aanvoelen en respecteren.
aanbod

Bodhi Mindfulness

Bodhi biedt een ruim aanbod aan mindfulness in Rotterdam en online. Je kunt bij ons terecht voor een 8-weekse mindfulness-training (MBSR), periodieke Mindfulness Opfris Sessies (MOS), de Bodhi Bsiscursus mediteren, en ook voor individuele training en coaching in mindfulness. Bekijk hieronder een greep uit het aanbod.

Naar een gezond gewicht
8-weekse training

Bodhi mindfulness-training (MBSR)

De 8-weekse mindfulness-training (MBSR; Mindfulness Based Stress Reduction) is er voor iedereen die meer focus wil hebben, zich meer en vaker bewust wil zijn en beter wil leren omgaan met stress en lastige emoties. Ook helpt de training je om minder automatisch te reageren op prikkels en impulsen.

De eerstvolgende training start op woensdagavonden 19.30-21.45u vanaf 22 mei 2024.  

8-weekse training

Training ‘Mindful werken’

Wil je een goede balans creëren tussen opgaan in je werk en je werk vervolgens ook weer kunnen loslaten? Dat is waar de training ‘Mindful werken’ je bij helpt.

In 8 weken leer je de stress-spiraal te doorbreken. Je leert hoe je je minder kunt laten afleiden door prikkels van buitenaf. Ook leer je voorkomen dat je gedachten de overhand nemen. In plaats daarvan ga je focussen op wat nu je aandacht vraagt. Zo kun je toewerken naar meer energie, meer focus en minder stress op het werk!

Self-care zonder stress
Individueel

Bodhi mindfulness-training 1-op-1

Deze training is qua thema’s en structuur gelijk aan de 8-weekse groepstraining mindfulness (MBSR), maar dan één op één. Dat betekent meer ruimte voor een op de persoon toegesneden aanpak en focus.

Hierdoor is het mogelijk de training ook in een wat compactere vorm aan te bieden: 6 in plaats van 8 sessies, en geen 120 maar 90 minuten per sessie.

Net als bij de groepstraining bestaat het lespakket uit een cursusmap plus MP3-bestanden met ingesproken meditaties en bodyscans, zodat je zelf thuis verder kunt oefenen.

Meer info...

Praktische informatie

 • Duur: 90 minuten per sessie
 • Locatie: Centrum Bodhi of ‘online’
 • Tarief particulieren en ZZP’ers: € 995,00 (incl. BTW), zakelijk tarief € 1250,00 (excl. BTW)
 • inclusief gratis deelname aan een Bodhi stiltemiddag

Heb je interesse in een persoonlijk mindfulness-traject? Neem dan contact op voor meer informatie.

mos

Mindfulness Opfris Sessies

Het is belangrijk om na een mindfulness-training (MBSR) je positieve resultaten te behouden. Daarom organiseren we elke 6 weken een Mindfulness Opfris Sessie voor oud-cursisten. Ook als je de training ergens anders hebt gevolgd, ben je hierbij van harte welkom.

De Mindfulness Opfris Sessie duurt 90 minuten. De nadruk ligt op het opfrissen van je houding en vaardigheden bij mindfulness. Daarnaast heeft elke sessie een specifiek mindfulness-gerelateerd thema.

De eerstvolgende MOS is op dinsdag 28 mei 19.30-21.00 uur. 

Zwangerschapsyoga
Naar een gezond gewicht
Aandachttraining

Basiscursus mediteren

In onze basiscursus mediteren maak je in 6 wekelijkse lessen van 75 minuten kennis met verschillende meditaties, waaronder concentratiemeditatie, mindfulnessmeditatie, loopmeditatie, en liggende meditatie. Tijdens de cursus onderzoek je welke vorm het beste bij jou past.

De eerstvolgende cursus start op donderdagavonden 19.30-20.45 uur vanaf 16 mei 2024.

persoonlijk

Mindfulness-coaching

Wil je liever individueel stappen zetten op het gebied van mindfulness? We bieden ook 1-op-1-begeleiding bij mindfulness.

Kundalini yoga
dé plek

Waarom mindfulness bij Bodhi?

Centrum Bodhi is al 10 jaar hét centrum voor yoga, mindfulness en persoonlijke coaching in Rotterdam.

Wij bieden persoonlijke en professionele begeleiding bij allerlei vraagstukken op het gebied van ontspanning, balans en persoonlijke ontwikkeling.

Daarbij staan we voor:

 • Ervaren en goed opgeleide docenten
 • Altijd een passend aanbod voor jou
 • Ook aandacht voor toepassing van de oefeningen in je thuissituatie
 • Professionele en persoonlijke begeleiding
 • Zowel in kleine groepen als individuele begeleiding
 • Ook opties voor online cursussen

Wat zeggen anderen?

aan de slag

Wil je meer weten?

Wil je persoonlijk advies over welk aanbod het beste bij je past? Of wil je graag eerst meer informatie? Neem contact op. Dan vertellen we je graag meer.