8 weekse

Mindfulness Training (MBSR)

Wil je je minder laten meevoeren door prikkels van buitenaf? Beter omgaan met stress en lastige emoties? En meer in contact komen met jezelf?
Dat is waar de training mindfulness in Rotterdam (en online) op gericht is. Je leert je aandacht beheersen en je leert omgaan met de omstandigheden zoals ze op dit moment zijn. Zodat jij het leven met meer energie en met een goede balans tussen actie en reflectie aankunt.

De eerstvolgende training op dinsdagavonden start op 17 september 2024. De eerstvolgende training op woensdagavonden start op 16 oktober 2024

Zwangerschapsyoga
Voor wie?

Mindfulness in Rotterdam

Mindfulness leert je omgaan met de omstandigheden zoals ze op dit moment zijn. Met een open houding, en een goed evenwicht tussen aandacht bij jezelf en aandacht bij de buitenwereld.

Mindfulness leert je schakelen tussen actie en reflectie, tussen doen en zijn. Daarmee is mindfulness een waardevolle manier om aan jezelf te werken in een tijd waarin we ruw op onszelf worden teruggeworpen.

De 8-weekse mindfulness-training is er voor iedereen die…

 • meer focus wil hebben
 • meer bewust hier en nu aanwezig wil zijn
 • …wil leren omgaan met stress en lastige emoties
 • minder automatisch wil reageren op prikkels en impulsen.
Naar een gezond gewicht
MBSR

Wat houdt de training in?

De mindfulness-training (MBSR= Mindfulness Based Stress Reduction) wordt gehouden in Rotterdam, en bestaat uit 8 bijeenkomsten van ruim 2 uur. De training bestaat uit een mooie afwisseling van theorie, ervaringen uitwisselen, en aandachtsoefeningen (zoals meditatie).

Elke bijeenkomst heeft een eigen thema. Na afloop van elke sessie krijg je informatieve en inspirerende teksten mee die gaandeweg de training opbouwen tot een reader. Ook krijg je MP3-bestanden mee waarop begeleide meditaties en bodyscans zijn ingesproken. Daar kun je zelf thuis mee oefenen!

De training is gebaseerd op de bewezen effectieve methode van Jon Kabatt-Zin (Mindfulness Based Stress Reduction).

Waarom Mindfulness

 • Je hebt meer grip op je eigen aandacht en kunt zelf kiezen waar je die op richt.
 • Je kunt beter schakelen tussen actie en reflectie (en tussen ‘doen’ en ‘zijn’).
 • Je hebt meer oog voor de ‘kleine dingen’ en hebt het gevoel dat je echt leeft.
 • Je voelt je beter en vitaler.
 • Je kunt je grenzen qua energie en belastbaarheid beter aanvoelen en respecteren.
Praktische informatie

Mindfulness Training

Zwangerschapsyoga
Praktische informatie

8-weekse groepstraining Mindfulness

 • De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,25 uur
 • De training wordt gegeven op dinsdagen en woensdagen van 19.30–21.45 uur
 • Je krijgt links naar oefenbestanden en een reader, zodat je ook thuis aan de slag kunt.
 • De trainers zijn Registertrainer, waardoor aanspraak kan worden gemaakt op (gedeeltelijke) vergoeding door ziektekostenverzekeraars.

De kosten voor de Bodhi Mindfulness-training zijn €450 (incl. 21% btw). Voor organisaties geldt een zakelijk tarief van €600 (excl. 21% btw). 

De eerstvolgende training op dinsdagavonden start op 17 september 2024. De eerstvolgende training op woensdagavonden start op 16 oktober 2024.

Van harte welkom om eerst live of online kennis te maken de trainer!

Hatha yoga Chandra
liever 1-op-1?

Individuele Mindfulness-training

We bieden de mindfulness-training (MBSR) ook één op één aan. Qua inhoud en opzet is de individuele training gelijk aan de groepstraining, maar wel iets compacter: 6 bijeenkomsten van 90 minuten.

Tijdens een individuele Mindfulness-training is er meer ruimte voor een op de persoon toegesneden aanpak en focus. En persoonlijke begeleiding bij de meditaties, body scan, en andere oefeningen.

Na elke sessie krijg je teksten mee om thuis verder aan de slag te gaan, en MP3-bestanden met ingesproken meditaties en bodyscans.

De kosten voor de individuele Mindfulness-training zijn € 995 (incl. 21% btw). Deze prijs geldt voor zowel particulieren als zzp’ers.
Voor organisaties geldt een zakelijk tarief €1250 (excl. 21% btw).

Interesse? Neem contact op voor een afspraak, we vertellen je graag meer. We kunnen ook een gratis en vrijblijvende online-kennismaking voor je inplannen met de trainer/coach.

Wat zeggen anderen?

aanmelden

Meld je aan voor de training

Wil jij ook beter omgaan met stress en lastige emoties? Of wil je meer in contact komen met jezelf, met je grenzen en met je mogelijkheden? Meld je dan nu aan voor de mindfulness-training.