21-dagen programma

Mindful Thuiswerken

Dit online-programma van 21 dagen is er speciaal voor jou als thuiswerker. Met wetenswaardigheden, tips, momenten van reflectie en aandachtsoefeningen. Effectief en praktisch van opzet, zodat jij in zo min mogelijk tijd een optimaal resultaat kunt boeken.

Leer hoe je een goede balans vindt tussen inspanning en ontspanning gedurende een thuiswerkdag. Ontdek welke werkroutines je helpen, en welke je beter buiten de deur kunt zetten.

Naar een gezond gewicht
Voor wie, en waarom?

Mindful thuiswerken

Deze cursus is er speciaal voor die vele mensen die door de Corona-maatregelen van de ene op de andere dag beheerder werden van een eigen thuiswerkpraktijk. Die wakker werden in een volstrekt nieuwe werk- en leefsituatie, en in reactie hierop allerlei nieuwe gewoonten ontwikkelden. Nieuwe werkroutines, maar ook nieuwe psychische gewoonten. Sommige helpend, andere wellicht rijp om aan te passen.

Deze cursus gaat niet over aspecten als de inrichting van je werkplek, time-management of allerlei mogelijke ICT-tools. De focus ligt ook niet zozeer op de organisatie van het werk, maar veel meer op de organisatie van de persoon.

Mindfulness draait hier voor een belangrijk deel om: zelfmanagement. Het leert je schakelen tussen geconcentreerd werken en je er weer los van maken. Tussen actie en reflectie. De balans vinden tussen inspanning en ontspanning, tussen werkbelasting en energiebronnen. En de veerkracht ontwikkelen om effectief om te gaan met stress, en met schommelingen in je motivatie en inspiratie. Bij al deze thema’s heeft deze training jou als thuiswerker veel te bieden.

Naar een gezond gewicht
Wat leer je?

Leer helpende gewoonten om effectiever thuis te werken

Bij dit 21 dagen-programma ga je reflecteren op jouw thuiswerkpraktijk. Reflectie geeft inzicht en overzicht, en daarmee ruimte voor het maken van keuzes. Welke gewoonten kun je beter bijstellen of laten gaan? En welke kun je het beste juist versterken?

Maar de cursus omvat meer. Je leert effectieve methoden en gerichte oefeningen die je helpen bij het thuiswerken. Ook maken we zo nu en dan een uitstapje naar de neurowetenschappen en biologie. Wist je bijvoorbeeld dat onze hersenen bij beeldschermcontact geen spiegelneuronen aanmaken? En dat veel mensen daarom in minder dan een uur leeglopen op deze vorm van interactie?

“Je leert schakelen tussen geconcentreerd werken en je hier ook weer los van kunnen maken.”

 

Naar een gezond gewicht
Hoe werkt het?

Opzet van de cursus

Elke ochtend volg je om 8.15 uur een webinar van 15-20 minuten. Met wetenswaardigheden, tips, inspiratie, momenten van reflectie en aandachtsoefeningen. Zie het als een succesvolle aftrap van je werkdag!

De 21 dagen bieden je de juiste structuur om jezelf nieuwe, helpende vaardigheden eigen te maken én om nieuwe werkgewoonten te laten inslijten.

Deze gehele cursus vraagt slechts een eenmalige investering van €79,–

Wat levert het je op?

Tijdens die 21 dagen werk je aan verandering in belangrijke gebieden. Je bereikt bijvoorbeeld de volgende resultaten:

  • Je kunt beter omgaan met interne en externe aandachttrekkers.
  • Je kunt switchen tussen actie en reflectie (doen en zijn).
  • Je hebt inzicht in je eigen werkgewoonten.
  • Je kunt op tijd pauze nemen – zonder schuldgevoel.
  • Je bewaart een gezond evenwicht tussen inspanning en ontspanning.
  • Je kunt beter omgaan met stress – in werk en privé.
  • Je kunt effectiever samenwerken en communiceren op afstand.

En je krijgt gedurende die 21 dagen ook de nodige inspiratie en motivatie om er het beste van te maken. Zowel van jezelf als van jouw thuiswerkpraktijk!

Praktische informatie

Mindful Thuiswerken

Coaching Centrum Bodhi
Hoe werkt het?

Praktische informatie

De cursus duurt 4 werkweken van 5 dagen plus de eerste maandag die daarop volgt. Dat maakt 21 dagen.

Je start altijd op een maandagochtend. De eerstvolgende groep gaat van start op maandagochtend 14 juni aanstaande. 

De webinars zijn steeds ’s ochtends van 8.15 tot 8.30 uur. Je kunt alle webinars terugkijken tot en met de laatste cursusdag. 

Voor dit alles betaal je een eenmalige investering van € 79,00 (incl. 21% btw). Een investering in jouw thuiswerken, maar zeker ook in jouzelf als persoon! 

Mikis Centrum Bodhi
 Door wie?

Over de trainer

Deze cursus wordt gegeven door mij, Mikis Stekelenburg. Ik ben organisatie-socioloog, opgeleid aan de Erasmus Universiteit. Na advieswerk voor o.a. gemeente Rotterdam heb ik 10 jaar gewerkt als zelfstandig trainer. In 2011 richtte ik samen met twee vennoten Centrum Bodhi op. Hier heb ik inmiddels ruim 50 keer de 8-weekse mindfulnesstraining MBSR gegeven. Daarnaast geef ik yogalessen en begeleid ik personen en groepen op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling.

In 2019–2020 volgde ik de jaaropleiding tot trainer ‘Mindful werken’. Door de tweede coronagolf was het niet mogelijk om deze training ‘live’ te geven. Dit was voor mij de impuls om een online training ‘mindful werken’ voor thuiswerkers te maken. Het resultaat is dit 21-dagen-programma. Mag ik ook jou daarbij verwelkomen?

Wat zeggen anderen?

aanmelden

Meld je aan voor 21-dagen Mindful Thuiswerken

Wil jij in 21 dagen ervaren hoe mindfulness jouw thuiswerkpraktijk kan ondersteunen? Hoe je effectiever en meer ontspannen thuis kunt werken of studeren? Haak dan aan, en laat je hierbij 21 dagen op weg helpen. Zet de eerste stap naar verandering en schrijf je direct in voor de cursus Mindful thuiswerken.