cursus

Leren Mediteren

Docent: Mikis Stekelenburg
Datum: 6 donderdavonden vanaf 14 september (vervolgens op 21, 28 sept, 5, 12, 26 oktober 2023)
Tijd: 18.00-19.15
Prijs: €149,00

Over de cursus

Bodhi basiscursus mediteren

Wat is meditatie?

Mediteren is bewust met je aandacht omgaan. Het is een oefening voor de geest. Tijdens het mediteren richt je je aandacht op een object of ‘onderwerp’ (bijvoorbeeld je adem, een kaarsvlam, een mentaal beeld of het lichaam) en probeer je je aandacht daar te houden. Zodra je afgeleid raakt (bijvoorbeeld door gedachten, emoties of prikkels van buiten) signaleer je dat, en leid je je aandacht vervolgens op een vriendelijke manier terug naar je object van meditatie. Zo train je niet alleen je aandacht, maar leer je ook patronen ontdekken in dat wat je afleidt. Dit levert vaak waardevolle zelfkennis op.

Waarom mediteren?

Mediteren helpt je om je beter te concentreren en je aandacht meer te sturen. Je leven bestaat uit dat waar je je aandacht op richt, dus het geeft je meer regie over je leven. Daarom kan meditatie bijvoorbeeld helpend zijn als je geneigd bent je aandacht op het negatieve te richten. Ook helpt meditatie je om beter afstand te nemen van je eigen gedachten of emoties in plaats van dat je erdoor meegesleept wordt. Daardoor wordt je denken rustiger en meer verfijnd.

Praktische info

Deze cursus geven we 4 keer per jaar, ook voor niet-leden. De cursus wordt gegeven in de meditatieruimte van Centrum Bodhi. De eerstvolgende cursus start op donderdag 14 september en vervolgens op 21, 28 sept, 5, 12, 26 oktober 2023. Steeds van 18.00-19.15u. Prijs: €149,00

Hatha yoga Chandra
aanmelden

Meld je aan voor de cursus Mediteren

Wil jij je ook minder laten meeslepen door je gedachten en emoties? En je denken rustiger maken? Meld je dan nu aan voor de Bodhi basiscursus mediteren.