yoga special

Restorative Yoga: herstel-yoga

Heb jij last van spanningsklachten, oververmoeidheid of ben je herstellende van een blessure of ziekte? In al die gevallen is het belangrijk om je lichaam te ontspannen en op die manier te laten herstellen. Restorative yoga – oftewel: herstel-yoga – is precies daarvoor bedoeld. Deze yogavorm nodigt uit om te verzachten, te vertragen, te herstellen en te helen.

Zwangerschapsyoga
Voor wie?

Restorative yoga of herstel-yoga herstelt je lichaam van de gevolgen van dagelijkse stress.

Ook ondersteunt het je zelfhelend vermogen. Daarmee is restorative yoga heel geschikt bij:

  • spanningsklachten en burn-out
  • oververmoeidheid
  • hormonale disbalans
  • overgangsklachten
  • herstel van een blessure of ziekte

Eigenlijk is restorative yoga passend voor iedereen die het wat rustiger aan zou moeten (of willen) doen. Het helpt je namelijk op een zachte manier ontspannen, beter voor jezelf zorgen en te voelen hoe het met je gaat.

Naar een gezond gewicht
zachte yoga

Wat is restorative yoga (of herstel-yoga)?

Restorative yoga is een zachte, meditatieve yogavorm die nauwelijks inspanning vraagt. Niet voor niets wordt het ook wel herstel-yoga genoemd.

In de liggende en zittende yogaposes wordt het lichaam volledig ondersteund door kussens, bolsters en dekens.
Je houdt de poses wat langer aan – soms wel 15 minuten – zodat je voldoende tijd hebt om van de ‘doe-modus’ over te schakelen naar de ‘zijn-modus’.

Herstel-yoga helpt je om los te laten en diep te ontspannen. Door de stilte in jezelf op te zoeken, ontstaat er ruimte op verschillende niveaus: in het fysieke lichaam, in het gevoelsleven en in de gedachtenwereld.

Centraal staan zachtheid en zelfzorg, onthaasten en ontspannen, herstellen en helen.

Effecten van restorative yoga

  • Je leert voelen hoe het met je gaat, opmerken waar spanning zit.
  • Beter voor jezelf zorgen, weten wat je nodig hebt.
  • Vertragen, onthaasten, verstillen van de mind geeft innerlijke rust.
  • Je ontwikkelt compassiewordt milder voor jezelf en voor anderen.
  • Je leert je grenzen herkennen en aangeven.
Ons aanbod

Restorative Yoga: herstel-yoga

Zwangerschapsyoga
praktische informatie

8-weekse cursus Restorative yoga

We bieden de cursus Herstel yoga aan in een serie van 8 bijeenkomsten van elk 1,5 uur. In een kleine groep gaan we samen op een ontspannen manier aan de slag.

De cursus wordt gegeven op vrijdagochtend van 10.45 – 12.15 uur bij Bodhi aan de Goudsesingel 14 in Rotterdam. De lessen worden gegeven door Claudia Heere.

Je investering bedraagt €199,– Dit is inclusief gebruik van props (hulpmiddelen zoals dekens, bolsters en een yogastoel).

De eerstvolgende cursusreeks start op 27 september vervolgens op 4, 11, 18 oktober, geen les in de herfstvakantie, 8, 15, 22, 29 november.

Hatha yoga Chandra
voorproefje?

XL Zelfzorg zondag met Restorative Yoga

Voor een ieder die het wel wat rustiger aan zou moeten (of willen) doen, organiseren we naast de cursus ook regelmatig een Zelfzorg Zondag met Restorative Yoga.

Een extra lange les herstel-yoga die zich richt op diepe ontspanning. Een rustmoment van 2,5 uur zorgzame aandacht voor jezelf!

Restorative yoga helpt je opladen als ‘de batterij’ leeg is. In de liggende en zittende yogaposes wordt het lichaam ondersteund door bolsters, dekens en kussens, zodat jij optimaal kunt ontspannen.

De eerstvolgende XL Restorative Yoga is op zondag 8 september van 10u00–12u30.

Wat zeggen anderen?

aanmelden

Meld je aan voor de cursus 

Wil jij ook minder spanning ervaren en beter voor jezelf zorgen? Of wil je bewust werken aan je herstel van bijvoorbeeld spanningsklachten of een blessure? Meld je dan nu aan voor de cursus restorative yoga.