Cursus

Yoga – de basis

Wil je graag beginnen met yoga, maar weet je niet precies hoe? Vraag je je af of je het wel ‘goed’ doet? Of wil je meer weten over de achtergronden van yoga, zodat je beleving juist verdiept? In deze zeer complete cursus komen beide aspecten aan bod. Je leert de basis van de yogahoudingen en daarnaast leer je de basis van de yogafilosofie en hoe je deze kunt toepassen in het dagelijks leven.

Voor wie?

Voor absolute beginners, en zij die verdieping zoeken

Deze cursus is voor iedereen die kennis wil maken met wat yoga nu eigenlijk is. Van absolute beginner die een goed fundament zoekt, tot degene die al langere tijd yoga doet, maar verdieping zoekt. 

Je leert:

  • wat yoga nu eigenlijk is
  • de plaats van de yogahoudingen, adem en meditatie binnen het yogasysteem
  • veel voorkomende yogahoudingen in een yogales en hoe je deze op een veilige manier doet, uitgaande van je persoonlijke mogelijkheden
  • hoe je yoga kunt toepassen in het dagelijks leven
De basis

Wat is yoga?

Restorative yoga is een zachte, meditatieve yogavorm die nauwelijks inspanning vraagt. Niet voor niets wordt het ook wel herstel-yoga genoemd.

In de liggende en zittende yogaposes wordt het lichaam volledig ondersteund door kussens, bolsters en dekens.
Je houdt de poses wat langer aan – soms wel 15 minuten – zodat je voldoende tijd hebt om van de ‘doe-modus’ over te schakelen naar de ‘zijn-modus’.

Herstel-yoga helpt je om los te laten en diep te ontspannen. Door de stilte in jezelf op te zoeken, ontstaat er ruimte op verschillende niveaus: in het fysieke lichaam (houdingen), het emotionele lichaam (voelen) en het mentale lichaam (denken).

Centraal staan zachtheid en zelfzorg, onthaasten en ontspannen, herstellen en helen.

Effecten van restorative yoga

  • Je leert voelen hoe het met je gaat, opmerken waar spanning zit.
  • Beter voor jezelf zorgen, weten wat je nodig hebt.
  • Vertragen, onthaasten, verstillen van de mind geeft innerlijke rust.
  • Je ontwikkelt compassiewordt milder voor jezelf en voor anderen.
  • Je leert je grenzen herkennen en aangeven.
Ons aanbod

Yoga – de basis

Zwangerschapsyoga
praktische informatie

7-weekse cursus ‘Yoga – de basis’

De cursus ‘Yoga – de basis’ bestaat uit 7 lessen van elk 75 minuten

De cursus wordt gegeven op donderdagavonden van 19.30-20.45 uur bij Bodhi aan de Hoogstraat 29 in Rotterdam. De lessen worden gegeven door Fianne Mulder.

Je investering bedraagt normaal gesproken €129,–. Early bird tarief tot 20 april is €79,-. Dit is inclusief gebruik van materialen (matten, dekens, kussens) en een kopje thee na de les. 

De eerstvolgende cursusreeks start op 20 mei vervolgens op 27 mei, 3, 10, 17 en 24 juni en 1 juli. 

Hatha yoga Chandra
voorproefje?

XL Lazy Sunday Restorative Yoga

Voor een ieder die het wel wat rustiger aan zou moeten (of willen) doen, organiseren we naast de cursus ook regelmatig een XL Lazy Sunday Restorative Yoga.

Een extra lange les herstel-yoga die zich richt op diepe ontspanning. Een rustmoment van 2,5 uur zorgzame aandacht voor jezelf!

Restorative yoga helpt je opladen als ‘de batterij’ leeg is. In de liggende en zittende yogaposes wordt het lichaam ondersteund door bolsters, dekens en kussens, zodat jij optimaal kunt ontspannen.

De eerstvolgende XL restorative yoga is op zondag 18 april

Wat zeggen anderen?

aanmelden

Meld je aan voor de cursus 

Wil jij ook minder spanning ervaren en beter voor jezelf zorgen? Of wil je bewust werken aan je herstel van bijvoorbeeld spanningsklachten of een blessure? Meld je dan nu aan voor de cursus restorative yoga.