ontspanning en verdieping

Activiteiten bij Bodhi

Bij Bodhi kun je behalve voor je wekelijkse yogalessen en trainingen mindfulness ook terecht voor verdiepende cursussen, workshops en XL-lessen op het gebied van yoga, meditatie, mindfulness, stressreductie en ayurveda. Daarnaast organiseren we regelmatig bijzondere concerten, lezingen, en retraites.

Bekijk onze actuele activiteiten hieronder, je bent van harte welkom!

ontspanning en verdieping

Workshops & XL-Lessen

herstel-yoga
Zelfzorg zondag

Yoga Nidra

“You are a human being not a human doing”
Yoga Nidra is een vorm van diepe ontspanning waarbij je heel systematisch naar steeds diepere ontspanning gaat: je lichaam ontspant, de zintuigen, adem, emoties en denken ontspannen. Je doet niks, je bent. Wakker en aandachtig. Na een korte introductie en enkele hatha yoga oefeningen die lichaam en geest voorbereiden op de verstilling, ga je liggen voor de uitgebreide Yoga Nidra.

Iedereen kan meedoen, ook als je nog nooit eerder yoga hebt gedaan. 

 

Datum: zondag 25 augustus
Tijd: 10.00 – 12.00 uur
Prijs: €30
Docent: Fianne Mulder

herstel-yoga
Zelfzorg zondag

Restorative/herstelyoga

Wil je het ontspannen vakantiegevoel nog even vasthouden? Dan is deze mini-vakantie op de yogamat echt iets voor jou! 
Een extra lange les Restorative/herstel yoga, een rustmoment van 2,5 uur zorgzame aandacht voor jezelf. Een zachte yogales die zich richt op diepe ontspanning. Restorative yoga helpt je opladen als ‘de batterij’ leeg raakt. In de liggende en zittende yogaposes wordt het lichaam volledig ondersteund door bolsters, dekens en kussens, zodat jij optimaal kunt rusten. Een ochtend vol zachtheid en zelfzorg.  


Datum: zondag 8 september
Tijd: 10.00 – 12.30 uur
Prijs: €35
Docent: Claudia Heere

herstel-yoga
Zelfzorg zondag

Hormoonyoga

Heb je menstruatieklachten? Vruchtbaarheidsproblemen? Klachten rondom de overgang? Of sta je altijd ‘aan’ met een langdurig hoog spanningsniveau?
Je hormonen spelen hierin een heel grote rol. Hormoonyoga is een zachte vorm van yoga. Voelen, bewust worden, aarden, vertrouwen en verzachten staan voorop. Met hormoonyoga breng je je systeem tot rust, zodat de hormonen hun balans weer kunnen hervinden en je als geheel evenwichtiger en ruimer voelt, thuis in je vrouwelijke lichaam.

Datum: zondag 15 september
Tijd: 10.00 – 12.00 uur
Prijs: €30
Docent: Fianne Mulder

herstel-yoga
ontstress je rug

Yoga met de BackMitra®

Ben je vaak moe en zou je wel wat meer energie willen ervaren? Heb je last van rugpijn of een stijve nek?  Dan is de BackMitra® wellicht jouw vriend!
De BackMitra® (back=rug, mitra=vriend) is een rubberen strip waar je met de bovenrug op gaat liggen. Door de druk van de strip op de wervelkolom kan de spanning in de bovenrug worden losgelaten, ook de schouders, nek en onderrug kunnen zich ontspannen. Je rugpijn vermindert en je krijgt meer energie. Je ervaart meer ruimte in het borstgebied en gaat vrijer ademen. Naast oefeningen op de strip doen we ook adem- en ontspanningsoefeningen.


Datum: zondag 22 september
Tijd: 10.00 – 12.00 uur
Prijs: €35
Docent: Claudia Heere

herstel-yoga
Zelfzorg zondag

Yoga Nidra

Yoga nidra is de yoga van ‘dynamische slaap’: alles lijkt te slapen, terwijl je geest helder is en stil. Dan ontstaat werkelijke ontspanning, dat wat je in wezen bent. 
De les begint met milde hatha yoga en eindigt met een zalige yoga nidra. In deze vorm van yoga verbind je ontspanning met meditatie. Heel systematisch ga je naar steeds diepere ontspanning en verstilling: je lichaam ontspant, de zintuigen, adem, emoties en denken ontspannen. Je doet niks. Je bent. Wakker en helder.
Iedereen kan meedoen, ook als je nog nooit eerder yoga hebt gedaan.

Datum: zondag 29 september
Tijd: 10.00 – 12.00 uur
Prijs: €30
Docent: Fianne Mulder

herstel-yoga
Zelfzorg zondag

Restorative/herstelyoga

Heb je het druk, maak je je druk of voel je je onder druk staan? Heb je behoefte aan een moment voor jezelf, maar kom je er maar niet toe? 
Dan is het tijd voor een extra lange les Restorative/herstel yoga, een rustmoment van 2,5 uur zorgzame aandacht voor jezelf. Een zachte yogales die zich richt op diepe ontspanning. Restorative yoga helpt je opladen als ‘de batterij’ leeg raakt. In de liggende en zittende yogaposes wordt het lichaam volledig ondersteund door bolsters, dekens en kussens, zodat jij optimaal kunt rusten.
Een zondag vol zachtheid en zelfzorg.  


Datum: zondag 13 oktober
Tijd: 13.30 – 16.00 uur
Prijs: €35
Docent: Claudia Heere

Yogalessen of een workshop cadeau doen?

ontspanning en VERDIEPING

Cursussen & trainingen

surya yoga
6-weekse cursus

Basis van Yoga

Wil je (weer) starten met yoga, maar vind je de stap lastig? Dan is deze cursus een goed begin.

In 6 lessen leer je de  basis van veel voorkomende yogahoudingen in de les, waarbij je zowel kracht als souplesse opbouwt. Je leert over het belang van ontspannen en hoe je nu eigenlijk kunt ontspannen. Er is veel aandacht voor de adem. Ook leer je over de achtergronden van yoga: waarom doe je wat je doet bij yoga?

De eerstvolgende cursus start op maandagavonden vanaf 9 september 2024.

meester over de eigen aandacht

Bodhi Basiscursus Mediteren

De Bodhi cursus mediteren is er voor iedereen die kennis wil maken met wat mediteren is, hoe het werkt, en wat het je kan brengen.

Ervaring met mediteren is niet nodig. Je kunt de cursus volgen om je beter te leren focussen, maar ook om te leren ontspannen, jezelf beter te leren kennen, of meer inzicht te krijgen in je functioneren.

De eerstvolgende cursus start op 6 donderdagavonden 19.45–21.00 uur, vanaf 5 september 2024. 

Self-care zonder stress
Naar een gezond gewicht
 8-weekse Cursus

Restorative Yoga

Restorative yoga is een zachte, meditatieve yogavorm die nauwelijks inspanning van je vraagt. Deze vorm van yoga herstelt je lichaam als je last hebt van de gevolgen van dagelijkse stress.

Restorative yoga is geschikt bij spanningsklachten, stress, oververmoeidheid, overgangsklachten of hormonale disbalans. Ook als je herstelt van een blessure of een ziekte, is dit een passende yogavorm.

De cursus wordt gegeven op vrijdagochtenden, eerstvolgende startdatum is vrijdag 27 september.

introductiecursus

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een techniek die gericht is op het bereiken van een diepe staat van mentale, emotionele en fysieke ontspanning. Yoga Nidra wordt liggend op de rug ondergaan, bewegingloos, met de ogen gesloten. Alles wat je hoeft te doen is te luisteren, en de subtiele instructies op te volgen. Deze instructies begeleiden je stap voor stap naar een diepe en ontvankelijke staat van zijn: tussen waken en slapen, bewust en onbewust. Een optimale toestand voor maximaal herstel, maar ook voor het verbeteren van het concentratievermogen.

De cursus wordt gegeven door Mikis Stekelenburg, op 6 donderdagavonden 19.45 – 21.00 uur. De eerstvolgende startdatum is 7 november 2024.

Self-care zonder stress
Cursus

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is een speciale vorm van hatha yoga voor zwangere vrouwen. Ontspanning staat daarbij voorop. Door te ontspannen word je je bewust van jezelf en van wat je lichaam nodig heeft tijdens de zwangerschap en bevalling. Je krijgt vertrouwen in de eigen wijsheid van je lichaam.

Je leert je energie verdelen en omgaan met ongemak, pijn en vermoeidheid. Dat doen we aan de hand van adem-, aandachts- en ontspanningsoefeningen. Ook komen diverse baarhoudingen aan bod.

Self-care zonder stress

Wat zeggen anderen?

contact

Meer informatie?

Wil je je aanmelden voor een cursus of les? Wil je graag persoonlijk advies over ons aanbod of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op. Dan vertellen we je graag meer.