Verdieping

Activiteiten bij Bodhi: altijd goed bestede tijd!

Bij Bodhi kun je behalve voor wekelijkse lessen ook terecht voor trainingen, cursussen en workshops op het gebied van yoga, mindfulness, meditatie en ayurveda.

Ook organiseren we regelmatig verdiepende XL-lessen yoga en thema-sessies mindfulness.
Bekijk onze actuele activiteiten-kalender hieronder. Heb je interesse in een workshop of cursus? Geef je direct op, je bent van harte welkom!

kalender

Workshops & XL-Lessen

bodhi cursus mediteren
Zomerreeks

5x Kundalini Yoga

Voor iedereen die de kundalini yogalessen tijdens de lockdown heeft gemist, of wil kennismaken met deze krachtige en activerende yogavorm en niet wil wachten tot na de zomervakantie.

Op 5 donderdagavonden neemt Robert je mee door verschillende kriya’s. De lessen zijn voor iedereen toegankelijk.

Datum: 24 juni, vervolgens op 1, 8, 15 en 22 juli
Tijd: 18.00 uur–19.15 uur

Mindfulness Centrum Bodhi
XL-les

Restorative Yoga

Een extra lange lazy sunday restorative yogales. Een rustmoment van 2,5 uur zorgzame aandacht voor jezelf! Een zachte yogales die zich richt op diepe ontspanning. Restorative yoga helpt je opladen als ‘de batterij’ leeg is. In de liggende en zittende yogaposes wordt het lichaam ondersteund door bolsters, dekens en kussens. 

Datum: zondag 27 juni
Tijd: 13.30 uur–16.00 uur

Mindfulness Centrum Bodhi
Workshop

Adem en bewustzijn

Ademen is leven! De adem reikt verder dan de gasstofwisseling. De adem verbindt lichaam en geest. En de adem reflecteert het denken en hoe je je voelt. Door je te verbinden met de adem ervaar je jezelf van binnenuit.  Gaandeweg word je je steeds meer bewust van wie je bent en wat je persoonlijke drijfveren zijn. 

Datum: zondag 11 juli
Tijd: 13.30 uur–16.30 uur

Bodhi Persoonlijke Coaching
XL-les

Restorative Yoga

Een extra lange lazy sunday restorative yogales. Een rustmoment van 2,5 uur zorgzame aandacht voor jezelf! Een zachte yogales die zich richt op diepe ontspanning. Restorative yoga helpt je opladen als ‘de batterij’ leeg is. In de liggende en zittende yogaposes wordt het lichaam ondersteund door bolsters, dekens en kussens. 

Datum: zondag 16 mei
Tijd: 13.30 uur–16.00 uur

Mindfulness Centrum Bodhi
cursus

Leren mediteren

In onze basiscursus mediteren maak je in 6 wekelijkse lessen van 1 uur kennis met verschillende meditaties. Je gaat aan de slag met concentratiemeditatie, mindfulnessmeditatie, loopmeditatie, mantrameditatie en tratakameditatie (op een vlam). Tijdens de cursus onderzoek je welke vorm op dit moment het beste bij je past.

Startdatum: woensdag 2 juni
Tijd: 18.00 uur–19.00 uur

Mindfulness Centrum Bodhi
workshop

Yoga en Ayurveda – Vata

De herfst is het seizoen van Vata – in ayurveda en yoga beschouwd als het principe van beweging, lucht, ruimte, kou, droogte, maar ook onrust. Leer meer over Vata, en hoe je je voeding, leefstijl en yogabeoefening kunt aanpassen aan het seizoen. Zodat je je blij en in balans voelt deze herfst. 

Datum: zondag 24 oktober
Tijd: 13.30 uur–16.00 uur

Yogalessen of een workshop cadeau doen?

VERDIEPING

Cursussen & trainingen

Naar een gezond gewicht
21 dagen-programma

Mindful Thuiswerken (online)

Dit 21-dagen programma is er speciaal voor de thuiswerker. Effectief en praktisch van opzet: elke ochtend een compact webinar van 15 minuten, als aftrap voor een productieve en geïnspireerde werkdag. Met weetjes, tips, reflectie, en aandachtsoefeningen.

In 21 dagen leer je een goede balans vinden tussen inspanning en ontspanning, tussen werkbelasting en energiebronnen. Je ontwikkelt de veerkracht die nodig is om effectief om te gaan met stress, en met schommelingen in motivatie en inspiratie.

De eerstvolgende reeks start maandag 14 juni 8.15 uur.

 

Cursus

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is een speciale vorm van hatha yoga voor zwangere vrouwen. Ontspanning staat daarbij voorop. Door te ontspannen word je je bewust van jezelf en van wat je lichaam nodig heeft tijdens de zwangerschap en bevalling. Je krijgt vertrouwen in de eigen wijsheid van je lichaam.

Je leert je energie verdelen en omgaan met ongemak, pijn en vermoeidheid. Dat doen we aan de hand van adem-, aandachts- en ontspanningsoefeningen. Ook komen diverse baarhoudingen aan bod.

Self-care zonder stress
Naar een gezond gewicht

8-weekse Cursus

Restorative Yoga

Restorative yoga is een zachte, meditatieve yogavorm die nauwelijks inspanning van je vraagt. Deze vorm van yoga herstelt je lichaam als je last hebt van de gevolgen van dagelijkse stress.

Restorative yoga is geschikt bij spanningsklachten, burn-out, oververmoeidheid, overgangsklachten of hormonale disbalans. Ook als je herstelt van een blessure of een ziekte, is dit een passende yogavorm.

De eerstvolgende cursus start op vrijdag 4 juni! 

8-weekse training

Bodhi mindfulness-training (MBSR)

De 8-weekse mindfulness-training (MBSR = Mindfulness Based Stress Reduction) is er voor iedereen die meer focus wil hebben, zich meer bewust wil zijn en beter wil leren omgaan met stress en lastige emoties. Ook helpt de training je om minder automatisch te reageren op prikkels en impulsen.

De eerstvolgende training start op dinsdag 25 mei!

Self-care zonder stress
Mindfulness Centrum Bodhi
8-weekse training

Training ‘Mindful werken’

Wil je een goede balans creëren tussen opgaan in je werk en je werk vervolgens ook weer kunnen loslaten? Dat is waar de training ‘Mindful werken’ je bij helpt.

In 8 weken leer je de stress-spiraal te doorbreken. Je leert hoe je je minder kunt laten afleiden door prikkels van buitenaf. Ook leer je voorkomen dat je gedachten de overhand nemen. In plaats daarvan ga je focussen op wat nu je aandacht vraagt. Zo werk je toe naar meer energie, meer focus en minder stress op het werk.

Wat zeggen anderen?

contact

Meer informatie?

Wil je je aanmelden voor een cursus of les? Wil je graag persoonlijk advies over ons aanbod of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op. Dan vertellen we je graag meer.