voor lichaam, geest, en ziel

Activiteiten bij Bodhi: ontspanning en verdieping

Bij Bodhi kun je behalve voor je wekelijkse yogalessen en trainingen mindfulness ook terecht voor verdiepende cursussen, workshops en XL-lessen op het gebied van yoga, meditatie, mindfulness, stressreductie en ayurveda. Daarnaast organiseren we regelmatig bijzondere concerten, lezingen, en retraites.

Bekijk onze actuele activiteiten-kalender hieronder, je bent van harte welkom!

kalender

Workshops & XL-Lessen

herstel-yoga
Zelfzorg zondag

XL-les Restorative Yoga

Een extra lange les herstel-yoga, een rustmoment van 2,5 uur zorgzame aandacht voor jezelf. Een zachte yogales die zich richt op diepe ontspanning. Restorative yoga helpt je opladen als ‘de batterij’ leeg is. In de liggende en zittende yogaposes wordt het lichaam volledig ondersteund door bolsters, dekens en kussens. 


Datum: zondag 2 juli
Tijd: 10.00 – 12.30 uur
Docent: Claudia Heere

bodhi cursus mediteren
Klankbad

Helend Klankconcert

Laat de voorbije week van je afglijden, en breng je energie weer in balans.
Een klankconcert duurt een kleine 2 uur, waarbij je het klankbad comfortabel liggend ondergaat. Na een korte geleide meditatie kun je je overgeven aan de klanken van bronzen en kristallen klankschalen, gong, speciale trommels en nog andere instrumenten. Klinkt goed, toch? 

Datum: vrijdag 2 juni
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Docent: Roel Meelkop

bodhi cursus mediteren
Workshop

Basis van Ayurveda

Ayurveda betekent ‘kennis van het leven’ en is het gezondheidszusje van yoga. Ayurveda richt zich op het in evenwicht brengen van lichaam en geest, zodat je je mooiste, stralendste zelf kunt zijn. Daarbij kijkt het naar je persoonlijke constitutie en daaruit voortvloeiende voorkeuren en verlangens, maar ook naar de invloed van de seizoenen, tijden van de dag en je omgeving op jou. Hoe breng je jezelf weer in balans middels voeding en leefstijl temidden van al die invloeden? En hoe ondersteunt yoga je daarbij? In deze workshop leer je er meer over. 


Datum: zondag 10 september
Tijd: 13.30 – 16.00 uur
Docent: Fianne Mulder

Yogalessen of een workshop cadeau doen?

VERDIEPING

Cursussen & trainingen

surya yoga
8-weekse cursus

Basis van Yoga

Wil je (weer) starten met yoga, maar vind je de stap lastig? Dan is deze cursus een goed begin.

In 8 lessen leer je de  basis van veel voorkomende yogahoudingen in de les, waarbij je zowel kracht als souplesse opbouwt. Je leert over het belang van ontspannen en hoe je nu eigenlijk kunt ontspannen. Er is veel aandacht voor de adem. En ook leer je wat over de achtergronden van yoga: waarom doe je wat je doet bij yoga?

De eerstvolgende cursus wordt gegeven op
8 donderdagavonden vanaf 25 mei 2023.

8-weekse training

Bodhi mindfulness-training (MBSR)

De 8-weekse mindfulness-training (MBSR = Mindfulness Based Stress Reduction) is er voor iedereen die meer focus wil hebben, zich meer bewust wil zijn en beter wil leren omgaan met stress en lastige emoties. Ook helpt de training je om minder automatisch te reageren op prikkels en impulsen.

De eerstvolgende trainingen start op dinsdag 16 mei.

Self-care zonder stress
Naar een gezond gewicht
 8-weekse Cursus

Restorative Yoga

Restorative yoga is een zachte, meditatieve yogavorm die nauwelijks inspanning van je vraagt. Deze vorm van yoga herstelt je lichaam als je last hebt van de gevolgen van dagelijkse stress.

Restorative yoga is geschikt bij spanningsklachten, burn-out, oververmoeidheid, overgangsklachten of hormonale disbalans. Ook als je herstelt van een blessure of een ziekte, is dit een passende yogavorm.

De cursus wordt gegeven op woensdagochtenden, eerstvolgende startdatum is woensdag 15 maart.

vroegboekkorting t/m 19 februari!

Cursus

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is een speciale vorm van hatha yoga voor zwangere vrouwen. Ontspanning staat daarbij voorop. Door te ontspannen word je je bewust van jezelf en van wat je lichaam nodig heeft tijdens de zwangerschap en bevalling. Je krijgt vertrouwen in de eigen wijsheid van je lichaam.

Je leert je energie verdelen en omgaan met ongemak, pijn en vermoeidheid. Dat doen we aan de hand van adem-, aandachts- en ontspanningsoefeningen. Ook komen diverse baarhoudingen aan bod.

Self-care zonder stress
herstel-yoga
introductieCursus

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een techniek die gericht is op het bereiken van een diepe staat van mentale, emotionele en fysieke ontspanning. Yoga Nidra wordt liggend op de rug ondergaan, bewegingloos, met de ogen gesloten. Alles wat je hoeft te doen is te luisteren, en de subtiele instructies op te volgen. Deze instructies begeleiden je stap voor stap naar een diepe en ontvankelijke staat van zijn: tussen waken en slapen, bewust en onbewust. Een optimale toestand voor maximaal herstel, maar ook voor het verbeteren van het concentratievermogen.

De cursus wordt gegeven op 6 donderdagavonden, startdatum is donderdag 16 maart.

5 weekse introductietraining

Mind-Walk

Heb je moeite met ontspannen? Zit je hoofd vaak vol? Slaap je onrustig, of heb je moeite met concentreren? En vind je het heerlijk om te wandelen? Dan is Mind-Walk zeker wat voor jou.

Mind-Walk is een Mindfulness-based training in de buitenlucht, waarbij je letterlijk en figuurlijk in beweging komt tijdens een wandeling van 3 tot 5 km. Meditatieve wandeltechnieken worden afgewisseld met oefeningen uit mindfulness en yoga. Mind-Walk is een veilige, effectieve manier om je fysieke én mentale gezondheid te verbeteren.

Self-care zonder stress

Wat zeggen anderen?

contact

Meer informatie?

Wil je je aanmelden voor een cursus of les? Wil je graag persoonlijk advies over ons aanbod of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op. Dan vertellen we je graag meer.