voor lichaam, geest, en ziel

Activiteiten bij Bodhi: ontspanning en verdieping

Bij Bodhi kun je behalve voor je wekelijkse lessen en trainingen yoga en mindfulness ook terecht voor verdiepende workshops en XL-lessen op het gebied van yoga, meditatie, mindfulness, en ayurveda. Daarnaast organiseren we regelmatig bijzondere concerten, lezingen, en retraites.

Bekijk onze actuele activiteiten-kalender hieronder, je bent van harte welkom!

kalender

Workshops & XL-Lessen

bodhi cursus mediteren
Nieuwe cursus!

Basis van Yoga

Voor iedereen die (weer) wil starten met yoga, maar de stap lastig vindt. In 8 lessen leer je de basis van veel voorkomende yogahoudingen in de les, waarbij je zowel kracht als souplesse opbouwt. Je leert over het belang van ontspanning en hoe je nu eigenlijk kunt ontspannen. Er is veel aandacht voor de adem. En ook leer je wat over de achtergronden van yoga: waarom doe je wat je doet bij yoga?

Datum: 8 vrijdagen vanaf 2 september
Tijd: 9.00 – 10.15 uur
Docent: Fianne Mulder

herstel-yoga
XL-les

Restorative Yoga

Een extra lange lazy sunday restorative yogales. Een rustmoment van 2,5 uur zorgzame aandacht voor jezelf!
Een zachte yogales die zich richt op diepe ontspanning. Restorative yoga helpt je opladen als ‘de batterij’ leeg is. In de liggende en zittende yogaposes wordt het lichaam ondersteund door bolsters, dekens en kussens. 

Datum: zondag 4 september
Tijd: 13.30 uur–16.00 uur
Docent: Claudia Heere

bodhi cursus mediteren
cursus

Basiscursus Mediteren

Wil je ook de diepgaande werking van innerlijke rust en stilte ervaren? In onze basiscursus mediteren maak je in 6 wekelijkse lessen van 1 uur kennis met verschillende meditaties. Je gaat aan de slag met concentratiemeditatie, mindfulnessmeditatie, loopmeditatie, mantrameditatie en tratakameditatie (op een vlam). Onderzoek welke vorm van meditatie het beste bij jou past.

Datum: 6 donderdagen vanaf 15 september
Tijd: 18.00 – 19.00 uur
Docent: Mikis Stekelenburg

Yogalessen of een workshop cadeau doen?

VERDIEPING

Cursussen & trainingen

Naar een gezond gewicht
 8-weekse Cursus

Restorative Yoga

Restorative yoga is een zachte, meditatieve yogavorm die nauwelijks inspanning van je vraagt. Deze vorm van yoga herstelt je lichaam als je last hebt van de gevolgen van dagelijkse stress.

Restorative yoga is geschikt bij spanningsklachten, burn-out, oververmoeidheid, overgangsklachten of hormonale disbalans. Ook als je herstelt van een blessure of een ziekte, is dit een passende yogavorm.

De cursus wordt gegeven op woensdagochtenden, eerstvolgende startdatum is woensdag 21 september.

vroegboekkorting t/m 21 augustus!

8-weekse training

Bodhi mindfulness-training (MBSR)

De 8-weekse mindfulness-training (MBSR = Mindfulness Based Stress Reduction) is er voor iedereen die meer focus wil hebben, zich meer bewust wil zijn en beter wil leren omgaan met stress en lastige emoties. Ook helpt de training je om minder automatisch te reageren op prikkels en impulsen.

De eerstvolgende training start op dinsdag 27 september.

Self-care zonder stress
herstel-yoga
introductieCursus

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een techniek die gericht is op het bereiken van een diepe staat van mentale, emotionele en fysieke ontspanning. Yoga Nidra wordt liggend op de rug ondergaan, bewegingloos, met de ogen gesloten. Alles wat je hoeft te doen is te luisteren, en de subtiele instructies op te volgen. Deze instructies begeleiden je stap voor stap naar een diepe en ontvankelijke staat van zijn: tussen waken en slapen, bewust en onbewust. Een optimale toestand voor maximaal herstel, maar ook voor het verbeteren van het concentratievermogen.

De cursus wordt gegeven op 6 dinsdagavonden, startdatum is dinsdag 14 juni.

vroegboekkorting t/m 23 mei!

Cursus

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is een speciale vorm van hatha yoga voor zwangere vrouwen. Ontspanning staat daarbij voorop. Door te ontspannen word je je bewust van jezelf en van wat je lichaam nodig heeft tijdens de zwangerschap en bevalling. Je krijgt vertrouwen in de eigen wijsheid van je lichaam.

Je leert je energie verdelen en omgaan met ongemak, pijn en vermoeidheid. Dat doen we aan de hand van adem-, aandachts- en ontspanningsoefeningen. Ook komen diverse baarhoudingen aan bod.

Self-care zonder stress
Mindfulness Centrum Bodhi
8-weekse training

Training ‘Mindful werken’

Wil je een goede balans creëren tussen opgaan in je werk en je werk vervolgens ook weer kunnen loslaten? Dat is waar de training ‘Mindful werken’ je bij helpt.

In 8 weken leer je de stress-spiraal te doorbreken. Je leert hoe je je minder kunt laten afleiden door prikkels van buitenaf. Ook leer je voorkomen dat je gedachten de overhand nemen. In plaats daarvan ga je focussen op wat nu je aandacht vraagt. Zo werk je toe naar meer energie, meer focus en minder stress op het werk.

5 weekse introductietraining

Mind-Walk

Heb je moeite met ontspannen? Zit je hoofd vaak vol? Slaap je onrustig, of heb je moeite met concentreren? En vind je het heerlijk om te wandelen? Dan is Mind-Walk zeker wat voor jou.

Mind-Walk is een Mindfulness-based training in de buitenlucht, waarbij je letterlijk en figuurlijk in beweging komt tijdens een wandeling van 3 tot 5 km. Meditatieve wandeltechnieken worden afgewisseld met oefeningen uit mindfulness en yoga. Mind-Walk is een veilige, effectieve manier om je fysieke én mentale gezondheid te verbeteren.

Wandel je dit voorjaar mee met Claudia of Fianne?
Vanaf 25 maart op vrijdagochtenden, en vanaf 1 juni op woensdagochtenden.

Self-care zonder stress

Wat zeggen anderen?

contact

Meer informatie?

Wil je je aanmelden voor een cursus of les? Wil je graag persoonlijk advies over ons aanbod of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op. Dan vertellen we je graag meer.