voor lichaam, geest, en ziel

Activiteiten bij Bodhi: ontspanning en verdieping

Bij Bodhi kun je behalve voor je wekelijkse lessen en trainingen yoga en mindfulness ook terecht voor verdiepende workshops en XL-lessen op het gebied van yoga, meditatie, mindfulness, en ayurveda. Daarnaast organiseren we regelmatig bijzondere concerten, lezingen, en retraites.

Bekijk onze actuele activiteiten-kalender hieronder, je bent van harte welkom!

kalender

Workshops & XL-Lessen

bodhi cursus mediteren
Drumcirkel

Sjamanistische Drumcirkel

Zittend in een cirkel rond een Sjamanistisch altaar, met de heilige rook kringelend rond de drummers. De deelnemers vormen een cirkel, rond het altaar, om samen de spirit van de drum te laten ontwaken en te luisteren naar het onderlinge gesprek van de drums en het ritme, de trance en de dans van spirit te ondergaan. 

Datum: vrijdag 21 oktober
Tijd: 19.00 – 22.00 uur
Docent: Gyanjot Jan Bonjer
Drums zijn aanwezig!

herstel-yoga
weekend workshop

Het pad van de Sjamaan

Een weekend workshop Sjamanisme. Deelnemers maken kennis met de basis en de praktijk van het sjamanisme, d.m.v. het spirituele pad van directe openbaring.
De focus van deze inleidende workshop ligt op het toepassen van technieken voor het reizen naar en het verkennen van de niet-gewone realiteit en haar spirits.

Datum: zaterdag 29, zondag 30 oktober
Tijd: 9.30 uur–17.00 uur
Docent: Jan Bonjer

bodhi cursus mediteren
klankbad

Helend klankconcert

Laat de voorbije week van je afglijden, en breng je energie weer in balans.
Een klankconcert duurt een kleine 2 uur, waarbij je het klankbad comfortabel liggend ondergaat. Na een korte geleide meditatie kun je je overgeven aan de klanken van bronzen en kristallen klankschalen, gong, speciale trommels en nog andere instrumenten.

Datum: zondag 27 november
Tijd: 14.00 – 16.00 uur
Docent: Roel Meelkop

Yogalessen of een workshop cadeau doen?

VERDIEPING

Cursussen & trainingen

herstel-yoga
introductieCursus

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een techniek die gericht is op het bereiken van een diepe staat van mentale, emotionele en fysieke ontspanning. Yoga Nidra wordt liggend op de rug ondergaan, bewegingloos, met de ogen gesloten. Alles wat je hoeft te doen is te luisteren, en de subtiele instructies op te volgen. Deze instructies begeleiden je stap voor stap naar een diepe en ontvankelijke staat van zijn: tussen waken en slapen, bewust en onbewust. Een optimale toestand voor maximaal herstel, maar ook voor het verbeteren van het concentratievermogen.

De cursus wordt gegeven op 6 donderdagavonden, startdatum is donderdag 10 november.

vroegboekkorting t/m 13 oktober!

Cursus

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is een speciale vorm van hatha yoga voor zwangere vrouwen. Ontspanning staat daarbij voorop. Door te ontspannen word je je bewust van jezelf en van wat je lichaam nodig heeft tijdens de zwangerschap en bevalling. Je krijgt vertrouwen in de eigen wijsheid van je lichaam.

Je leert je energie verdelen en omgaan met ongemak, pijn en vermoeidheid. Dat doen we aan de hand van adem-, aandachts- en ontspanningsoefeningen. Ook komen diverse baarhoudingen aan bod.

Self-care zonder stress
8-weekse training

Bodhi mindfulness-training (MBSR)

De 8-weekse mindfulness-training (MBSR = Mindfulness Based Stress Reduction) is er voor iedereen die meer focus wil hebben, zich meer bewust wil zijn en beter wil leren omgaan met stress en lastige emoties. Ook helpt de training je om minder automatisch te reageren op prikkels en impulsen.

De eerstvolgende training start op dinsdag 20 september.

Self-care zonder stress
Naar een gezond gewicht
 8-weekse Cursus

Restorative Yoga

Restorative yoga is een zachte, meditatieve yogavorm die nauwelijks inspanning van je vraagt. Deze vorm van yoga herstelt je lichaam als je last hebt van de gevolgen van dagelijkse stress.

Restorative yoga is geschikt bij spanningsklachten, burn-out, oververmoeidheid, overgangsklachten of hormonale disbalans. Ook als je herstelt van een blessure of een ziekte, is dit een passende yogavorm.

De cursus wordt gegeven op woensdagochtenden, eerstvolgende startdatum is woensdag 28 september.

vroegboekkorting t/m 21 augustus!

surya yoga
nieuwe cursus

Basis van Yoga

Wil je (weer) starten met yoga, maar vind je de stap lastig? Dan is deze cursus een goed begin.

In 8 lessen leer je de  basis van veel voorkomende yogahoudingen in de les, waarbij je zowel kracht als souplesse opbouwt. Je leert over het belang van ontspannen en hoe je nu eigenlijk kunt ontspannen. Er is veel aandacht voor de adem. En ook leer je wat over de achtergronden van yoga: waarom doe je wat je doet bij yoga?

De cursus wordt gegeven op 8 donderdagavonden vanaf 29 september.

5 weekse introductietraining

Mind-Walk

Heb je moeite met ontspannen? Zit je hoofd vaak vol? Slaap je onrustig, of heb je moeite met concentreren? En vind je het heerlijk om te wandelen? Dan is Mind-Walk zeker wat voor jou.

Mind-Walk is een Mindfulness-based training in de buitenlucht, waarbij je letterlijk en figuurlijk in beweging komt tijdens een wandeling van 3 tot 5 km. Meditatieve wandeltechnieken worden afgewisseld met oefeningen uit mindfulness en yoga. Mind-Walk is een veilige, effectieve manier om je fysieke én mentale gezondheid te verbeteren.

Self-care zonder stress

Wat zeggen anderen?

contact

Meer informatie?

Wil je je aanmelden voor een cursus of les? Wil je graag persoonlijk advies over ons aanbod of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op. Dan vertellen we je graag meer.