ontspanning en verdieping

Activiteiten bij Bodhi

Bij Bodhi kun je behalve voor je wekelijkse yogalessen en trainingen mindfulness ook terecht voor verdiepende cursussen, workshops en XL-lessen op het gebied van yoga, meditatie, mindfulness, stressreductie en ayurveda. Daarnaast organiseren we regelmatig bijzondere concerten, lezingen, en retraites.

Bekijk onze actuele activiteiten hieronder, je bent van harte welkom!

ontspanning en verdieping

Workshops & XL-Lessen

bodhi cursus mediteren
bron van licht

Tratak (licht) meditatie

Vier het licht op de kortste dag van het jaar. Vanuit spiritueel perspectief ben je zelf ten diepste licht en verbind je je van hieruit met de wereld om je heen. Om het lengen van de dagen te vieren en het licht in jezelf te ervaren ben je van harte welkom bij deze speciale lichtmeditatie. In deze les zoeken we de rust, concentratie en het licht in onszelf met enkele yoga- en ademoefeningen, gevolgd door een tratak-meditatie (Trataka) op een gheelampje. Dit gheelampje maak je zelf tijdens de les.


Datum: donderdag 21 december
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Docent: Fianne Mulder

herstel-yoga
Zelfzorg zondag

Yoga Nidra

Yoga Nidra wordt ook wel de staat van ‘dynamische slaap’ genoemd: je ontspant op alle niveaus, terwijl je toch wakker en aandachtig blijft. Doordat lichaam, zintuigen, emoties en denken ontspannen, wordt de geest helder en stil. Systematisch word je naar diepere lagen van je bewustzijn geleid, terwijl je rust in een staat van diepe ontspanning. De les begint met hatha yoga, om lichaam en geest ontvankelijk te maken voor het langere liggen, en eindigt met een lange yoga nidra. 

Datum: zondag 14 januari
Tijd: 14.00 – 16.00 uur
Docent: Fianne Mulder

herstel-yoga
Zelfzorg zondag

XL-les Restorative Yoga

Heb je het druk of maak je je druk? Behoefte aan een moment voor jezelf, maar kom je er niet toe? Dan is het tijd voor een extra lange les herstel-yoga, een rustmoment van 2,5 uur zorgzame aandacht voor jezelf. Een zachte yogales die zich richt op diepe ontspanning. Restorative yoga helpt je opladen als ‘de batterij’ leeg is. In de liggende en zittende yogaposes wordt het lichaam volledig ondersteund door bolsters, dekens en kussens. Een middag vol zachtheid en zelfzorg.


Datum: zondag 21 januari
Tijd: 13.30 – 16.00 uur
Docent: Claudia Heere

Yogalessen of een workshop cadeau doen?

ontspanning en VERDIEPING

Cursussen & trainingen

Naar een gezond gewicht
 8-weekse Cursus

Restorative Yoga

Restorative yoga is een zachte, meditatieve yogavorm die nauwelijks inspanning van je vraagt. Deze vorm van yoga herstelt je lichaam als je last hebt van de gevolgen van dagelijkse stress.

Restorative yoga is geschikt bij spanningsklachten, stress, oververmoeidheid, overgangsklachten of hormonale disbalans. Ook als je herstelt van een blessure of een ziekte, is dit een passende yogavorm.

De cursus wordt gegeven op woensdagochtenden, eerstvolgende startdatum is woensdag 6 maart.

vroegboekkorting tot 1 Februari!

8-weekse training

Bodhi mindfulness-training (MBSR)

De 8-weekse mindfulness-training (MBSR = Mindfulness Based Stress Reduction) is er voor iedereen die meer focus wil hebben, zich meer bewust wil zijn en beter wil leren omgaan met stress en lastige emoties. Ook helpt de training je om minder automatisch te reageren op prikkels en impulsen.

De eerstvolgende trainingen start op dinsdagavonden vanaf 12 december 2023. 

Self-care zonder stress
surya yoga
8-weekse cursus

Basis van Yoga

Wil je (weer) starten met yoga, maar vind je de stap lastig? Dan is deze cursus een goed begin.

In 8 lessen leer je de  basis van veel voorkomende yogahoudingen in de les, waarbij je zowel kracht als souplesse opbouwt. Je leert over het belang van ontspannen en hoe je nu eigenlijk kunt ontspannen. Er is veel aandacht voor de adem. En ook leer je wat over de achtergronden van yoga: waarom doe je wat je doet bij yoga?

Cursus

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is een speciale vorm van hatha yoga voor zwangere vrouwen. Ontspanning staat daarbij voorop. Door te ontspannen word je je bewust van jezelf en van wat je lichaam nodig heeft tijdens de zwangerschap en bevalling. Je krijgt vertrouwen in de eigen wijsheid van je lichaam.

Je leert je energie verdelen en omgaan met ongemak, pijn en vermoeidheid. Dat doen we aan de hand van adem-, aandachts- en ontspanningsoefeningen. Ook komen diverse baarhoudingen aan bod.

Self-care zonder stress
herstel-yoga
introductieCursus

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een techniek die gericht is op het bereiken van een diepe staat van mentale, emotionele en fysieke ontspanning. Yoga Nidra wordt liggend op de rug ondergaan, bewegingloos, met de ogen gesloten. Alles wat je hoeft te doen is te luisteren, en de subtiele instructies op te volgen. Deze instructies begeleiden je stap voor stap naar een diepe en ontvankelijke staat van zijn: tussen waken en slapen, bewust en onbewust. Een optimale toestand voor maximaal herstel, maar ook voor het verbeteren van het concentratievermogen.

5 weekse introductietraining

Mind-Walk

Heb je moeite met ontspannen? Zit je hoofd vaak vol? Slaap je onrustig, of heb je moeite met concentreren? En vind je het heerlijk om te wandelen? Dan is Mind-Walk zeker wat voor jou.

Mind-Walk is een Mindfulness-based training in de buitenlucht, waarbij je letterlijk en figuurlijk in beweging komt tijdens een wandeling van 3 tot 5 km. Meditatieve wandeltechnieken worden afgewisseld met oefeningen uit mindfulness en yoga. Mind-Walk is een veilige, effectieve manier om je fysieke én mentale gezondheid te verbeteren.

Self-care zonder stress

Wat zeggen anderen?

contact

Meer informatie?

Wil je je aanmelden voor een cursus of les? Wil je graag persoonlijk advies over ons aanbod of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op. Dan vertellen we je graag meer.