5-weekse Cursus

Mind Walk – de basis

Docent: Claudia Heere / Fianne Mulder
Wanneer: 5x op woensdagochtend of vrijdagochtend
Tijd: 09.30 – 11.00
Waar: Kralingse Bos/Plas
Prijs: €99,00

Informatie

5-Weekse Basis Mind-Walk

Heb je moeite met ontspannen, en zit je hoofd vaak vol? Wil je letterlijk en figuurlijk in beweging komen? Slaap je onrustig, of heb je moeite met concentreren? Vind je wandelen heerlijk om te doen? Dan is de 5-weekse Cursus Mind-Walk zeker wat voor jou.

Mind-Walk?
Mind-Walk is meditatief wandelen, gecombineerd met oefeningen uit yoga en mindfulness: Ontspannings-, bewegings, adem- en meditatieoefeningen. Mind-Walk is een veilige, effectieve manier om je fysieke én mentale gezondheid te verbeteren.

Onder begeleiding van een trainer ga je met een kleine groep de natuur in. Je maakt een wandeling van 3 tot maximaal 5 km per keer. Elke wandeling heeft een ander thema met daarbij passende oefeningen. Je leert technieken om makkelijker te ontspannen en in het NU te zijn. Het gaat bij Mind-Walk niet om de afstand die je loopt, het gaat erom dat je bewust en met aandacht loopt. Bewust wandelen brengt je in het NU, uit je hoofd, in je lichaam.

Waarom Mind-Walk:

  • Mind-Walk in de natuur stimuleert de aanmaak van serotonine. Serotonine wordt ook wel je gelukshormoon genoemd. Het gevolg? Je ervaart minder stress. Gevoelens van angst of negativiteit nemen af.
  • Mind-Walk ontspant. Je wordt je bewust van je lichaam; je kijkt naar de vallende bladeren, voelt de wind op je huid, ruikt het gras, hoort de vogels fluiten… Gaandeweg wordt het denken kalm.
  • Mind-Walk in de buitenlucht inspireert, er komt ruimte voor nieuwe ideeën. Letterlijk betekent inspiratie inademing, het opzuigen van lucht naar de longen.
  • Je kunt je beter concentreren. Doordat de ruis in je hoofd afneemt ben je minder snel afgeleid.
  • Je krijgt meer oog voor de ‘kleine dingen’ en hebt het gevoel dat je echt leeft.
  • Je slaapt beter. Door veel buiten te zijn komt je dag- en nachtritme meer in balans. Dit maakt dat je overdag energieker bent en dat je nachtrust verbetert.
  • Je wordt productiever, zowel op het werk als thuis.

Mind-Walk is geschikt voor wandelaars van alle conditieniveaus. Het enige wat je nodig hebt is een open houding, zin in buiten zijn en een paar goede schoenen waar je gemakkelijk een tijdje op kunt lopen.

Wandel je mee? Ont-moet, ontspan en laat je inspireren!

Schrijf je NU in voor de 5-weekse basiscursus Mind-Walk.
Data voor nieuwe reeksen volgen spoedig

Hatha yoga Chandra
aanmelden

Meld je aan voor de cursus Mind-Walk

Zelf ervaren hoe je al wandelend meer ontspannen wordt? Leren om meer in het NU te zijn? Uit je hoofd, in je lichaam? Of wil je heerlijk wandelen in een groepje gelijkgestemden? Meld je dan nu aan voor de 5-weekse Basis Mind-Walk